Copa d’Andorra, la festa de la família de la natació

Copa d’Andorra, la festa de la família de la natació

Aixovall, Centre de Formació Professional, Sant Julià de Lòria.—  Plena de gom a gom! Organitzada per la FAN i celebrada, el dia 15 de juny del 2023, la sala d’actes del Centre de Formació Professional d’Aixovall, ha acollit la cerimònia de lliurament de premis i reconeixements de temporada de la Copa d’Andorra de natació, natació artística i màsters 2022-2023.

Una gala que ha comptat amb la presència d’Alain Cabanes, secretari d’Estat de Joventut i Esports d’Andorra; Diana Sánchez, consellera de Turisme i Esports del Comú de Sant Julià de Lòria; familiars, esportistes, entrenadors, representants dels sis clubs del país, patrocinadors, col·laboradors i membres de la junta de la federació andorrana de natació.

La Copa d’Andorra és el reconeixement al rendiment esportiu que es dona als nedadors dins el país. Premia els resultats i la constància en el marc de les competicions locals i guardona els esportistes en una cerimònia envoltada de cares conegudes i familiars.

Durant l’acte s’han lliurat copes als tres primers de cada categoria, i s’han fet dues tipus de reconeixement. El primer ha estat el tradicional tribut a la continuïtat i la trajectòria, dels nous competidors i competidores que passen a categoria Absoluta i enceten la vida universitària fora d’Andorra. El segon, ha estat el lliurament dels quaranta-set diplomes, que acrediten els quaranta-set rècords d’Andorra batuts fins al dia d’avui durant la temporada 2022-2023 que acaba a finals de juliol.

Quantitativament, Alexandra Mejia, destaca amb vint-i-dos diplomes que acrediten igual nombre de rècords d’Andorra: dos de 16 anys, dotze de 17 anys i vuit absoluts; Biel Cuen amb set diplomes, dos de 15 anys i cinc de 16 anys; Kevin Teixeira, quatre diplomes, un de 17 anys i tres de 18 anys; i Nàdia Tudó, amb quatre diplomes Absoluts són els competidors que han acumulat més reconeixements.

El recompte continua amb tres diplomes de Patrick Pelegrina i dos més de Tomàs Lomero, equivalents a la mateixa quantitat de rècords Absoluts.

Isona Cuen, amb un diploma pel seu rècord de 12 anys i Marc Montraveta, amb un altre diploma pel seu rècord de 13 anys completen el recompte de quaranta-cinc rècords individuals.

L’equip de relleus medallista als Jocs dels petits Estats d’Europa a Malta, de Kevin Teixeira, Tomàs Lomero, Patrick Pelegrina i Bernat Lomero, sumen els dos diplomes que falten per obtenir la xifra final de quaranta-set diplomes.

Pel que fa a la classificació general de la natació, els primers llocs en categoria Absoluta han estat: Marc Monteiro (C.N. Escaldes) i Aina Soldevila (LAUesport); en Júnior: Kevin Teixeira (C.N. Escaldes) i Berta Clotet (CLESER); en Infantil: Biel Cuen (CLESER) i Clara Galí (CLESER); en Aleví: Aran Jorge (CLESER) i Isona Cuen (CLESER); en Benjamí: Rodrigo Da Cruz (C.N. Serradells) i Ares Finestres (C.N. Serradells); en Prebenjamí: Iñaki Gamallo (C.N. Serradells) i Berta Ramírez (C.N. Serradells). Finalment, el Club Natació Serradells (C.N. Serradells) ha estat el més destacat en el rendiment per equips.

A la natació artística, el primer lloc de la classificació en categoria Júnior, ha estat per Mar Torra (C.N.S. Serradells); en Infantil: Jasmine Serrano (C.N.S. Serradells); en Aleví B: Mariona Gustavsson (C.N.S. Serradells); en Escola Infantil: Martina Romero (LAUesport); i en Escola Aleví: Judith Camacho (C.N.S. Serradells). El Club Natació Sincronitzada Serradells (C.N.S. Serradells) ha estat l’equip més destacat en el balanç col·lectiu.

Quant a la classificació dels màsters, Vicenç Jorge (CLESER) i Estela Montejo (C.N. Encamp) han estat els primers de la categoria única Absoluta. A la classificació per equips, el Club Esportiu Sant Ermengol (CLESER) ha estat el de millor rendiment col·lectiu.