Primer lloc de l’equip andorrà al grup B de ‘Copa Catalana Base Aleví’ de natació, celebrada a Manresa

Primer lloc de l’equip andorrà al grup B de ‘Copa Catalana Base Aleví’ de natació, celebrada a Manresa

Manresa, piscines municipals Manel Estiarte Duocastella, Barcelona.— El passat diumenge 2 de juny es va disputar la Copa Catalana Base Aleví de natació a les piscines municipals Manel Estiarte Duocastella de Manresa seu permanent del CN Manresa, on l’equip andorrà, ha quedat 1r de la classificació del grup B i onzè de la general, després de competir amb solvència i de forma coral davant nou clubs catalans.

Els grups de ‘Copa Catalana’ d’edats es determinen a través de la suma de punts de totes les jornades de Lliga Catalana. Els deu primers classificats integren el grup A; els deu següents, el grup B; i així fins que l’últim club s’integra dins un grup. L’edició 2024 ha arribat fins a la lletra E.

L’equip andorrà de setze participants estava format per: Tom Rodríguez (2011) del CN Encamp; Vinyet Jordana (2012) de LAUesport; Mohamed Afari (2012) i Sophie Liard (2011) del CN Escaldes; Àlex Aran (2011), Rodrigo Da Cruz (2012), Anaïs De Assunçao (2011), Lucia Dias (2011), Julia Espinosa (2011), Aina Montoto (2012), Irati Moreno (2011) i Mireia Rayo (2011) del CN Serradells; i Enzo Palau (2011), Isona Cuen (2011), Duna Jorge (2012) i Arlet Laya (2011), del CLESER. Jordan Lecoq, 2n entrenador del CN Encamp i Pablo Prieto, delegat i 2n entrenador de la FAN, han estat els tècnics responsables.

A part de l’equip andorrà al grup B també competien: CN Badalona, CN Mataró, CN Tàrraco, CN Lloret de Mar, CN Vilafranca, CN Viladecans, CN l’Hospitalet, CN Calella i l’amfitrió CN Manresa.

Pel que fa als mèrits individuals, Duna Jorge ha fet la seva tercera mínima per al Campionat d’Espanya Aleví en la prova de 100 m esquena amb un temps d’1:14,11; prèviament tenia marca en 50 m i 200 m esquena. També destaquen els registres d’Enzo Palau, Isona Cuen i Arlet Laya que van nedar en temps de mínima.

L’11è lloc deixa enrere la 13a plaça de la temporada 2022-2023, com a millor classificació de sempre dels alevins andorrans en el campionat i representa una petita recompensa al treball i l’esforç dels entrenadors Sergio Rayo i Rodrigo Franco (CN Serradells), Toni Sardá (CLESER), Livia Montes i Aleix Mata (LAUesport); Dani Múgica i Jordan Lecoq (CN Encamp) i Marc Monteiro (CN Escaldes); i la seva aportació per a la progressió dels grups previs a l’edat de competir.

A partir de la temporada 2024-2025 la implementació del projecte ‘Nedar és vida’ de RFEN Aquatics, suposarà la incorporació de noves eines de treball que potencialment facilitaran la tasca dels entrenadors amb els grups d’escola. També, optimitzarà el procés d’ensenyança i en conseqüència afavorirà l’aprenentatge i la detecció de talents entre tots els infants que practiquin natació en clubs esportius i col·legis de primera ensenyança a Andorra.