L’organització del 3r Open Andbank de natació, apunta a fer-lo créixer

L’organització del 3r Open Andbank de natació, apunta a fer-lo créixer

La Comella, centre esportiu dels Serradells, Andorra la Vella.— Gran èxit de participació en la 3a edició de l’Open Andbank de natació, en piscina de 50 m i cronometratge semiautomàtic.

Vuit clubs catalans, la Federació Navarra de Natació i els cinc clubs andorrans han sumat un total de 350 nedadors i nedadores que han competit en la doble sessió de diumenge 30 d’abril en la piscina Olímpica dels Serradells.

El secretari d’Estat d’Esports en funcions Justo Ruiz, el cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, la directora de l’oficina Andbank de la Plaça Rebés, Anna Haro; la directora de l’oficina Andbank de Prada Ramon, Natàlia Trouillet i Estela Montejo, en representació del Club Natació Sincronitzada Serradells, han estat els encarregats de lliurar els premis.

‘Ens agradaria consolidar l’Open Andbank com una prova regular dins del calendari dels Clubs més competitius. No només els catalans, sinó també clubs de les federacions de països amb què hem signat conveni: Espanya i Portugal, o França amb la que aviat signarem. La col·laboració institucional i empresarial ja és una realitat, i ho celebrem. També, som del parer que la participació de nedadors andorrans Absoluts becats, com Patrick Pelegrina — que ha nedat en aquesta edició — dona valor i pot contribuir al creixement de l’esdeveniment. Aquest fet, sumat a la sinergia d’imatge amb els Clubs de Natació andorrans, de ben segur, també contribuirà a l’impuls i el creixement esportiu de la base’ ha puntualitzat el president de la FAN, Joan Clotet.

En l’àmbit esportiu, destaca el rècord d’Andorra de 13 anys de Marc Montraveta del CN Serradells en 200 m papallona amb un temps de 2:49,03 que rebaixa la marca anterior de 2:53,26 d’Ivan Grougnet, vigent des del 18 de maig del 1997. També, destaquen les mínimes per a Campionat d’Espanya d’estiu de l’aleví Duna Jorge, del CLESER, en la prova de 50 m esquena amb un temps de 38,47; de l’infantil Biel Cuen, del CLESER en la prova de 100 m lliures amb un crono de 55,30; i del júnior Kevin Teixeira del CN Escaldes, en la prova de 200 m estils amb un registre de 2:13,58 segons. La mínima de Biel Cuen, també és mínima per al Festival Olímpic de la Joventut Europea 2023 (EYOF per les seves sigles en anglès) que se celebrarà a la ciutat de Maribor, Eslovènia del 23 al 29 de juliol del 2023.

Cal recalcar la participació de nedadors infantils i júniors destacats de fora d’Andorra com, Ariadna Pujadas del CN Granollers, que té una millor marca nacional (MMN) de 12 anys en l’àmbit Espanyol en 50 m papallona i Mae Comas del CN Mediterrani, amb una millor marca catalana (MMcat) de 14 anys en 50 m braça i finalista en Campionats d’Espanya Infantils.