La Federació Andorrana de Natació fixa els objectius de temporada

La Federació Andorrana de Natació fixa els objectius de temporada

Escaldes-Engordany, sala Manel Cerqueda, centre de negocis Andbank.— Joan Clotet, president; Alfonso Maltrana, director tècnic; i Natàlia Meca, secretària tècnica i coordinadora de Natació Artística, han fet públiques davant, Justo Ruiz, secretari d’Estat d’Esports del Govern d’Andorra i el sotsdirector de Banca País d’Andbank, Josep Maria Cabanes, les línies mestres del projecte institucional i esportiu de la FAN a partir de la temporada 2022-2023.

L’acte ha comptat amb la presència d’una simbòlica representació esportiva per disciplines: Kevin Teixeira, nedador júnior i promesa emergent. Mariona Casas, representant aleví de natació artística. Eszter Abraham, nedadora, impulsora de la natació Màster andorrana; i Estela Montejo i Jordi Santañes, pioners i primer duet mix andorrà de natació artística.

Durant la seva intervenció, Alfonso Maltrana, ha parlat sobre el treball amb la base, remarcant l’interès de col·laborar amb escoles i clubs de natació per a aconseguir que els més petits nedin tècnicament millor i més d’hora: ‘treballarem per facilitar que aquells nedadors de categoria aleví i infantil, que tinguin interès, puguin gaudir de la possibilitat de completar un pla d’entrenament durant les setmanes de vacances escolars, més enllà del seu club’. La FAN, oferirà la possibilitat d’entrenar, més hores, als nedadors que tinguin interès per la competició des de la categoria aleví.

Maltrana, ha explicat que els Jocs dels Petits Estats de Malta i el Mundial de Natació a la ciutat japonesa de Fukuoka representen els objectius principals del projecte esportiu per a la secció de natació. La preparació d’aquestes dues grans cites, centra l’interès de la direcció tècnica dins l’atapeït calendari de competicions: ‘Estem treballant amb un grup d’uns vuit nedadors, on n’hi ha algun júnior… quan surtin les marques mínimes proposades pel Comitè Olímpic Internacional, aquest grup, de segur que es veurà reduït’; no obstant això, ha aclarit que és important que els més joves tinguin l’oportunitat de competir, justament, per a aprendre a competir.

Natàlia Meca, n’ha parlat del calendari de competició i la importància sobre el creixement de la base, a través de la lliga andorrana de figures i sobre l’aclimatació del treball tècnic a la nova concepció de la competició i els canvis que arriben amb la nova reglamentació de la natació artística. Ha finalitzat la seva intervenció amb un breu incís sobre un projecte impulsat des de la federació, per al creixement de la natació artística i el waterpolo a través de la seva introducció en les escoles d’Andorra. També ha parlat del suport i la solidaritat amb el que compta la natació Màster, per a poder optar a la consolidació del projecte esportiu: ‘L’esport és salut’, ha dit Meca, en algun moment durant la seva participació.

La detallada intervenció d’en Clotet, dona profunditat a la visió tècnica i esportiva a través de quatre eixos treballats des de l’inici del mandat: Convenis, inversions, formacions i fitxatges tècnics, segon s’ha explicat. El president ha presentat Pablo Prieto, segon entrenador i assistent de la direcció tècnica de natació i Andrea Rodríguez, entrenadora de natació artística amb responsabilitats compartides entre el Club Natació Sincronitzada Serradells, l’escola de natació artística de Sant Julià de Lòria i la mateixa federació. Entre altres responsabilitats, té la missió de vertebrar el coneixement entre les tres institucions.

Clotet ha assenyalat que durant el transcurs de l’any, la FAN formalitzarà acords amb les federacions de França i Portugal, remarcant la importància estratègica de les col·laboracions per al projecte institucional i el ventall d’oportunitats de creixement que això obre per als nostres competidors i per a les instal·lacions esportives del país.

Ha destacat la rellevància de l’acord amb Portugal. El president de la federació lusitana, Antonio José Silva, també és president de la LEN i vicepresident de World Aquatics, nova denominació de la FINA, màxima regent de la natació mundial.

Quan a l’apartat d’inversions i formacions, el president ha recordat el recent canvi d’imatge, el projecte d’equipacions esportives i l’aposta per enfortir el teixit tècnic de la federació, ampliant l’oferta de graus existents per a poder comptar amb una nodrida oferta de tècnics i jutges del país: ‘És molt important que si hi ha persones amb interès de formar-se, ho puguin fer. Nosaltres els hi donarem l’oportunitat’

Finalment, el sotsdirector de Banca País d’Andbank, Josep Maria Cabanes, ha destacat la visió de la FAN, en treballar, des de i, per a la base dels nedadors d’Andorra i ha expressat el ple suport de l’entitat bancària envers la Federació Andorrana de Natació.