Estudi de rendiment biomecànic per als nedadors preseleccionats de l’Equip Nacional d’Andorra

Estudi de rendiment biomecànic per als nedadors preseleccionats de l’Equip Nacional d’Andorra

Sant Cugat del Vallès, centre d’alt rendiment, Barcelona.—  Divendres 15 de març 2024, una expedició de tretze nedadors de l’Equip Nacional d’Andorra, es va desplaçar des de diferents localitats d’Europa, fins al centre d’alt rendiment (CAR) de Sant Cugat, per sotmetre’s a un estudi biomecànic individual.

La Biomecànica és una disciplina que estudia i fa anàlisi del moviment del cos humà, i el departament de Biomecànica esportiva del CAR de Sant Cugat, és un referent internacional quant a la recollida i posterior interpretació de les dades.

Convocats per la Federació Andorrana de Natació (FAN), van assistir els internacionals: Alexandra Mejia, Bernat Lomero, Tomàs Lomero, Aleix Ferriz, Patrick Pelegrina, Tresa Vergés i Biel Cuen; i els nedadors, Dídac Rayo, Aritz Moreno, Max Suarez, Jan Font, Clara Galí i Isabel Montoro. La llista de preconvocatòria també encloïa als internacionals Nàdia Tudó, Kevin Teixeira i Arnau Segarra. Els dos primers no van poder participar per compromisos esportius. Segarra ha estat baixa per molèsties físiques. Alfonso Maltrana, director tècnic de la FAN i Pablo Prieto, assistent i 2n entrenador, han estat els tècnics responsables.

L’estudi ha permès la recollida de dades individuals que derivaran en recomanacions amb base científica, que a curt termini, contribuiran a optimitzar l’entrenament per fer més eficient el moviment tècnic de cada nedador dins l’aigua.

La preselecció de setze nedadors, no és definitiva i conforma la base de l’equip andorrà que podria representar Andorra als Jocs dels Petits Estats, el 2025.