Sis clubs catalans participaran en el Campionat de Rutines de Natació Artística que se celebrarà a la piscina del Serradells

Sis clubs catalans participaran en el Campionat de Rutines de Natació Artística que se celebrarà a la piscina del Serradells

Ordino, Federació Andorrana de Natació, centre de tecnificació esportiva.— Diumenge 12 de maig, el centre esportiu dels Serradells acollirà l’edició 2024 del Campionat d’Andorra de Rutines de natació artística que enguany comptarà amb l’assistència de 122 sincronistes dels clubs CN Kallípolis, CN Tàrraco, CE Sincro Inca, CN Les Franqueses, CN Calella, CN Cardedeu; i els amfitrions CNS Serradells i LAUesport.

L’activitat, també aplegarà un representatiu grup tècnic d’entrenadors, jutges, delegats de clubs i col·laboradors institucionals com la RFEN Aquatics, la Federació Catalana de Natació (FCN) i personal que donarà suport a la FAN com a organitzador d’un esdeveniment aquàtic que, independentment del calendari esportiu, s’aproxima a la dimensió i medis materials o humans, que requerirà l’organització d’Andorra 2025.

El programa de competició contempla proves per a les categories, aleví, infantil, júnior i absoluta en una doble sessió que començarà el matí de diumenge en la franja de 10:00 a 12:00 h; i que finalitzarà a la tarda, en la franja horària de 16:00 a 18:00 h. Les hores assenyalades per al final de cada sessió, són aproximades.

Dissabte 11 de maig, la medallista olímpica Alba Cabello, per segon cop en menys de dos mesos col·laborarà amb la FAN, i dirigirà un entrenament oficial amb les nedadores andorranes a la mateixa piscina del Serradells.

Cabello, tindrà responsabilitats de ‘Controladora’ durant el campionat. Un rol, que també va assumir la primera quinzena del passat mes d’abril, durant la Copa del Món de natació artística celebrada a Beijing, Xinà, ciutat on va guanyar, fa setze anys, la plata Olímpica.

A més a més, Estela Rodríguez, jutge internacional i cap de jutges de natació artística de la RFEN Aquàtics i de la Federació Catalana de natació, també estarà present i assessorà la FAN sobre l’organització i l’adequada aplicació del reglament.

Per acabar, Daniel Ramos de la direcció de projectes informàtics de la RFEN, i un dels desenvolupadors del programa SYREM, farà una formació als tècnics de la federació, sobre l’ús d’aquesta aplicació informàtica, que va ser creada per a puntuar les proves oficials de natació artística.

El programa SYREM de la RFEN Aquatics, és una de les tres aplicacions informàtiques que actualment s’adapta als criteris de puntuació de la nova normativa de la natació artística.

La competició del cap de setmana, servirà d’antesala per a detectar i introduir millores en la preparació i organització del doble campionat aquàtic, de natació i natació artística, que formarà part del calendari esportiu oficial d’Andorra 2025.

El ‘Campionat d’Andorra de Rutines’, és un dels tres campionats en què la Federació Andorrana de Natació (FAN), treballa amb la pretensió d’aproximar-se de forma progressiva, als estàndards d’organització de l’alta competició. Els altres dos tornejos són el ‘Trofeu Santa Eulàlia de Natació Màster’ i l”Andbank Open d’Andorra de Natació’.

..

📸 Arxiu FAN: Chero Visuals