Aran Van Den Eerenbeemt i Mariona Casas faran el seu debut internacional en el Campionat d’Europa de Natació Artística Juvenil d’Atenes

Aran Van Den Eerenbeemt i Mariona Casas faran el seu debut internacional en el Campionat d’Europa de Natació Artística Juvenil d’Atenes

Ordino, Federació Andorrana de Natació, centre de tecnificació esportiva.— Tot a punt per al debut internacional del duet infantil d’Aran Van Den Eerenbeemt (2009) i Mariona Casas (2009) del CNS Serradells i l’entrenadora i coreògrafa Estel Ferreras, que participaran en el Campionat d’Europa de Natació Artística Juvenil (‘2024 European Aquatics Youth Artistic Swimming Championships’) i ‘COMEN Cup’ infantil, que se celebrarà a Atenes, capital de Grècia entre el 23 i el 26 de maig de 2024.

L’equip andorrà participarà en les proves de ‘Duet Lliure’ i ‘Figures’. Les jornades d’entrenament oficial seran el 21 i el 22 de maig, dies en què les sincronistes de totes les nacionalitats faran el reconeixement de la piscina on es disputarà la competició.

La natació artística és un esport que guanya adeptes i popularitat. L’any 2015, World Aquatics (anteriorment FINA) va permetre que atletes de gènere masculí participaran en les proves mixtes dels Campionats del Món, en el que va ser el primer pas important cap a l’obertura de la disciplina, que el 2022 va aprovar la participació d’homes en l’esdeveniment per equips dels Jocs Olímpics, a partir de París 2024.

António Silva, president de European Aquatics explica en el butlletí de benvinguda i presentació del campionat: ‘La natació artística combina una alta habilitat tècnica, força física i atractiu estètic i s’està convertint en una disciplina aquàtica cada cop més popular entre els joves’.

Organitzat per la Federació Hel·lènica de Natació per encàrrec de European Aquatics (EA), el campionat comptarà amb l’assistència confirmada de vint-i-tres països: Bulgària, Gran Bretanya, Estònia, Espanya, Suècia, Geòrgia, República Txeca, Itàlia, Hongria, Israel, Eslovènia, Eslovàquia, Turquia, Xipre, França, Croàcia, Polònia, Suïssa, Àustria, Andorra, Grècia, Lituània, Alemanya.