Alexandra Mejia, competirà en la cinquena i darrera etapa de la Copa del Món de natació en aigües obertes que se celebrarà a l’illa de Madeira, Portugal

Alexandra Mejia, competirà en la cinquena i darrera etapa de la Copa del Món de natació en aigües obertes que se celebrarà a l’illa de Madeira, Portugal

Ordino, Federació Andorrana de Natació, centre de tecnificació esportiva.— Amb gairebé un segle d’història, el Balneari del Lido de la ciutat de Funchal a l’illa de Madeira, Portugal, acollirà la cinquena i darrera etapa de la Copa del Món de natació en aigües obertes 2023 (World Aquatics Open Water Swimming World Cup), que se celebrarà el cap de setmana del 2 i el 3 de desembre de 2023.

Alexandra Mejia (2006), del francès AAS Sarcelles Natation 95, nedarà la distància olímpica de 10 km i sumarà coneixement pràctic en un dels circuits d’aigües obertes amb més projecció de la disciplina. La prova femenina es nedarà, dissabte 2 de desembre. Pablo Prieto, 2n entrenador de la FAN, serà el responsable tècnic de la delegació.

Organitzada per la Federació Portuguesa de Natació (FPN) però originalment programada per a celebrar-se de l’1 al 2 de desembre a Eilat, Israel, representa l’últim esdeveniment aquàtic mundial en aigües obertes de l’any i serà l’etapa on es coronaran els guanyadors del 2023.

La prova, tindrà com escenari un circuit situat a l’Eco-Parc Marinho do Funchal, una àrea marina protegida ubicada al sud de la ciutat que compta amb el reclam de l’emblemàtic illot Lido, una formació rocosa a la qual es pot arribar nedant i s’eleva uns 12 m d’altura sobre les aigües de l’oceà Atlàntic.