Van Den Eerenbeemt i Casas, debuten amb solvencia en el Campionat d’Europa de Natació Artística Júnior d’Atenes

Van Den Eerenbeemt i Casas, debuten amb solvencia en el Campionat d’Europa de Natació Artística Júnior d’Atenes

Maroussi, Centre Atlètic Olímpic ‘Spiros Louis’ (OAKA), Atenes, Grècia.— Balanç positiu quant al debut internacional del duet infantil d’Aran Van Den Eerenbeemt (2009) i Mariona Casas (2009), en el Campionat d’Europa de Natació Artística Júnior (‘European Aquatics Youth Artistic Swimming Championships‘) i COMEN Cup infantil, que s’ha iniciat el 23 de maig i clou diumenge 26 al Centre Atlètic Olímpic ‘Spiros Louis’ (OAKA) d’Atenes, la capital de Grècia.

Represa del rumb de la natació artística nacional cap a l’alta competició després del cop vital que va patir, quan la pandèmia es va sumar a l’incendi del Serradells, per malmetre el fràgil ecosistema de competidores i entrenadors abocades a l’alt rendiment.

Van Den Eerenbeemt i Casas, ambdues del CNS Serradells, són dues de les atletes que juntament amb Zoe Palau, Jasmine Serrano i Neus Gustavsson, forma part del grup preseleccionat per definir l’equip que representarà la natació artística nacional a l’històric debut de la disciplina, dins el programa oficial dels Jocs dels Petits Estats d’Europa (Games of the Small States of Europe) que se celebraran entre el 26 i el 31 de maig a Andorra, el 2025.

Participació alineada en la franja baixa dels objectius previstos inicialment. Finalitzar amb una puntuació per sobre dels 100 punts (20es / 100.8792) i dins una forquilla realista que oscil·lava entre els 100 i els 110 punts. Un resultat adaptat a l’esforç del grup, que deixa bona perspectiva de cara a Andorra 2025, i que consagra el treball de més de set mesos de preparació de la coordinadora de natació artística de la federació, Natàlia Meca, i l’entrenadora i coreògrafa Estel Ferreras del que Van Den Eerenbeemt i Casas formen part.

La bandera andorrana també ha competit a la prova individual de figures femenines, on Van Den Eerenbeemt ha finalitzat 172a amb 56.6970 i Casas 181a, amb 55.5000 i han quedat per davant de participants de països com Hongria, Xipre, Turquia, Croàcia o Estònia.

A l’edició 2024 del ‘European Aquatics Youth Artistic Swimming Championships‘ han participat més de 180 joves nedadors artístics d’entre 13 i 15 anys (16 per als esportistes masculins) de 23 federacions membres, que han competit en sis proves de rutina, a més a més d’una competició de Figures, al primer Campionat d’Europa Juvenil celebrat sota el nou sistema de puntuació de natació artística.

📸 European Aquatics / @shootinlights (Dimitris Mantzouranis)