Tomàs Lomero, rècord d’Andorra en els 100 m lliures del Campionat del Món de Natació de piscina curta

Tomàs Lomero, rècord d’Andorra en els 100 m lliures del Campionat del Món de Natació de piscina curta

Melbourne, Centre aquàtic i esportiu (MSAC), Austràlia.— ‘He quedat lluny de les parets en els viratges i això ha afectat el meu temps final. Tot i això, estic content! He rebaixat el meu rècord d’Andorra i continuo amb la fita de nedar per sota els cinquanta segons, ben aviat’

Tomàs Lomero, ha debutat amb rècord d’Andorra i un temps de 50,32, en la 5a sèrie de la prova dels 100 m lliures del 16è Campionat del Món de Natació de piscina curta, que es disputa del 13 al 18 de desembre del 2022, a la ciutat de Melbourne, Austràlia.

Lomero, ha arribat cinquè de la sèrie i ha rebaixat el seu rècord des dels 50,42 fets a Palma de Mallorca l’any 2021, durant el Campionat d’Espanya de la mateixa distància. La nova marca li ha valgut el 53è lloc de la classificació general.

Per la seva banda, Nàdia Tudó —que també debutava— ha competit en la tercera sèrie dels 100 m braça, acabant setena, amb un temps d’1:11,31 que li ha valgut el 39è lloc de la classificació general.

‘La posada a punt de la meva condició física en aquest principi de temporada, ha estat més dura del que és habitual’, explicava Tudó en acabar la prova, ‘vaig una mica penalitzada en el ritme de competició, malgrat això, avui m’he trobat molt a gust a l’aigua. No és el meu millor temps, però si mantinc els parcials d’avui a la prova dels 200 m braça de divendres, sortiré satisfeta’.