Tomàs Lomero premia l’actitud de la delegació amb un primer lloc de la seva sèrie a l’Europeu de Natació 2022

Tomàs Lomero premia l’actitud de la delegació amb un primer lloc de la seva sèrie a l’Europeu de Natació 2022

Roma, Fòrum Itàlic de Roma.– Nàdia Tudó ha debutat el matí d’aquest divendres a la prova de 100 m braça de la segona jornada de competició en el 36è Campionat Europeu de Natació organitzat per la LEN a la capital d’Itàlia. Tomàs i Bernat Lomero han reprès l’activitat en la prova dels 100 m lliures.

Tomàs i Bernat que han tornat a coincidir a la mateixa sèrie, han acabat primer i quart. Tomàs ha fet un temps de 52,25 que l’hi ha valgut el 68è lloc i Bernat ha fet un crono de 53,04 que li ha representat la 72a plaça. Tudó ha fet la 36a posició general, sisena de la seva sèrie i un temps d’1:13,85.

Alfonso Maltrana, entrenador i director tècnic de la FAN: ‘El primer lloc de Tomàs és una petita recompensa a l’actitud que caracteritza a la delegació. Com és lògic, ell aspirava a rebaixar els 51,86 com a marca personal i rècord d’Andorra que va aconseguir a Algèria en els 19è Jocs del Mediterrani, Orà 2022.

Pel que toca a Bernat, la manca de fluïdesa que ahir li va impedir mantenir el gest tècnic, avui també ha estat present, sabíem que podia passar, i també sabíem que “es deixaria la pell…” Ha estat motivador veure’l lluitar els últims quinze metres de la prova i veure’l arribar quart de la sèrie i en bones condicions a la paret.

Nàdia, que debutava, aspirava a rebaixar el seu temps. No està gens contenta. Igual que els seus companys, està en una condició física immillorable i es troba bé. En els tests, dels dies prèvies al seu debut ha estat fent bones marques. Tant el seu entrenador alemany com jo, tenim bones sensacions sobre la seva participació en la prova dels 200 m. Igual que Tomàs i Bernat és un exemple d’actitud i compromís.

Com a competidor, la gestió de les emocions en aquest tipus de competició de final de temporada, és una variable a tenir sempre en compte. La importància de mantenir el compromís i l’actitud de lluita es projecta sobre la competitivitat. L’actitud alineada amb el que s’espera d’ells, és un aspecte que he de destacar sobre els nostres nedadors. El seu compromís, sense cap dubte, és fantàstic!’