Rècord d’Andorra de Tomàs Lomero en els 100 m papallona

Rècord d’Andorra de Tomàs Lomero en els 100 m papallona

Melbourne, Centre aquàtic i esportiu (MSAC), Austràlia.— Tomàs Lomero ha rebaixat en 47 centèsimes, el rècord d’Andorra dels 100 m papallona durant la cinquena jornada del 16è Campionat del Món de Natació de piscina curta, que es disputa del 13 al 18 de desembre del 2022, a la ciutat de Melbourne, Austràlia.

Tomàs ha corregut la tercera sèrie i ha acabat segon amb un temps de 54:01 que li ha valgut la 40a plaça de la classificació. El rècord anterior, també seu, estava en 54:48 i el va assolir, a Abu Dhabi, Emirats Àrabs Units, el desembre de 2021, durant el 15è Campionat del món.

Lomero: Faig un balanç del campionat positiu, he fet dues millors marques i he nedat més de pressa que altres vegades. És llàstima que el tipus d’errada que no ens podem permetre, siguin els que ens separin de les fites reals.

Per la seva part, el director tècnic de la FAN, ha fet balanç del resultat i del campionat en les seves declaracions: ‘Una errada en l’arribada ha privat Tomàs de ser el primer andorrà que neda per sota de 54 segons en curta. Sortida correcta; viratges, amb algun desajust però, correctes; i llàstima de l’arribada. Una gran baixada de temps! Ha rebaixat el rècord en més de quatre dècimes i per això ho celebrem! No pas al 100% però si un 95%’

‘Rendiments així, són més aviat puntuals. No podem, ni hem de pretendre que a cada prova, els nostres nedadors rebaixin 5 o 10 segons les seves marques individuals, que ho facin cada cop que nedin, o que nedin en un temps dramàticament diferent d’un campionat cap a un altre. Plantejaments d’aquest tipus, són força injustos cap als nostres competidors’.

Tomàs ha competit bé. Bernat, ha competit bé i Nàdia ha competit bé. Tots tres ho han fet bé, dins i fora de l’aigua i d’acord amb el que podíem preveure, ha insistit un reivindicatiu, Alfonso Maltrana, en fer el balanç final de la participació andorrana.