Presentada la delegació d’Andorra pel Campionat del Món de Natació en piscina de 25 m a Melbourne

Presentada la delegació d’Andorra pel Campionat del Món de Natació en piscina de 25 m a Melbourne

Escaldes-Engordany, centre de negocis Andbank.— De l’hivern de Kazan, Rússia cap a l’estiu austral de Melbourne. Tres nedadors, dos amb mínima ‘B’ FINA, i una que conviu i entrena en un club de l’elit de la natació europea, representaran Andorra als Campionats del Món de piscina curta que se celebraran entre el 13 i el 18 de desembre a Austràlia.

Nàdia Tudó, del One Flow Aquatics alemany, competirà en els 100 i 200 m braça; Bernat Lomero, del CN Lleida, ho farà en els 50 m papallona i en els 50 m lliures i Tomàs Lomero, també del CN Lleida, en els 100 m lliures i els 100 m papallona.

‘Nedar a Austràlia, és com per un futbolista jugar a Brasil’ ha comentat, Alfonso Maltrana, director tècnic de la FAN, en una roda de premsa que ha comptat amb la presència de Justo Ruiz, secretari d’estat de l’Esport, Enric Borrellas, representant de KONE, patrocinador oficial, Joan Clotet, president de la Federació i Josep Maria Cabanes, sotsdirector de Banca País d’Andbank, patrocinador principal, qui ha desitjat la millor de les sorts als nedadors i ha remarcat la feina que fa la FAN per impulsar l’esport del país.

Clotet ha destacat que ‘havíem de lluitar per intentar comptar amb el màxim de representants possible’ malgrat que el canvi de seu — de Rússia a Austràlia — ens compliqués la logística i incrementés la inversió econòmica a l’hora de preparar el viatge. Maltrana, també ha assenyalat que l’adaptació al canvi horari, a diferència d’altres països, podria afectar el rendiment dels andorrans perquè arribaran pocs dies abans d’encetar la competició, malgrat això, ha dit que uns dels objectius és millorar les marques personals de cada nedador.

A la cita mundialista està prevista la participació de més de mil nedadors de cent vuitanta països.