Participació positiva de la delegació andorrana de natació artística en el Campionat Nacional 1, Juvenil/Elite Open d’estiu a Nantes, França

Participació positiva de la delegació andorrana de natació artística en el Campionat Nacional 1, Juvenil/Elite Open d’estiu a Nantes, França

Nantes, piscina Léo Lagrange, França.— Finalitza la participació andorrana en el ‘Championnat National 1 et Élite été open jeunes de natation artistique’, organitzat pel club ‘Léo Lagrange Natation’ de la ciutat de Nantes i celebrat del 22 al 28 de maig de 2023, amb l’assistència d’un total de vint duets de tres països, setze francesos, dues belgues i dos andorrans.

Tal com estava previst la delegació andorrana, en aquest Campionat Nacional 1 de Natació Artística Juvenil Elite Open d’estiu, ha estat representada pel duet A, de Zoé Palau i Jasmine Serrano i el duet B, d’Aran Van Den Eerenbeemt i Mariona Casas. Neus Gustavsson i Selena Bellocq han fet de reserva.

‘La rutina de cada duet estava basada en música de dansa russa’, explica una orgullosa Andrea Rodríguez, entrenadora de la FAN, ‘hem aconseguit els objectius de progressió que havíem marcat. Totes sis han entrenat, practicat i assajat amb la mateixa intensitat i l’actitud necessària per competir o estar sempre a punt per competir’.

El duo de Mariona i Aran, el més jove, ha fet una meritòria nota de 64.8000 punts. Feien el seu debut internacional per Andorra i tenien com a objectiu principal obtenir un bon rendiment en la impressió artística. La qualificació final no recull errades, però si progressos en la manera d’interpretar i representar la música, un fet satisfactori donat que en el cas d’elles,  s’ha d’incloure la gestió positiva dels nervis pel fet de debutar.

Pel que fa Jasmine i Zoé, el duet A, amb més edat i experiència en la competició, els objectius incloïen, a més a més, la fortalesa física i la bona execució. Fites totalment assolides després d’una participació en què destaquen com a punts forts, la força, l’extensió i l’altura en una execució sense cap errada al llarg de la rutina, que ha obtingut una puntuació final de 66.0333 punts.

Cap dels dos duets ha comès errada durant l’execució. Un fet notable i un auguri positiu donada la joventut i poca experiència internacional de les nedadores.

Finalment, a la disciplina de ‘Figures AQUA’ han participat les sis sincronistes, amb un rendiment preparatori més ajustat a objectius tècnics.

La disciplina de ‘Figures AQUA’ en la categoria infantil, de 13-15 anys, inclou un catàleg d’execució amb dotze possibles figures. La designació es fa per sorteig i fins a 48 h abans l’equip no sap quines hauran d’executar. Un factor que afavoreix la progressió, perquè obliga a practicar tot el catàleg, però penalitzador per a les sincronistes amb menys experiència.