Palau i Serrano, finalistes en el Campionat d’Espanya Júnior, Absolut d’estiu de Natació Artística a Oviedo

Oviedo, piscina del Parque del Oeste, Astúries.— Catorzena posició de la general del duet júnior de Zoe Palau (2008) i Jasmine Serrano (2008) del CNS Serradells, que van participar en el Campionat d’Espanya Júnior, Absolut d’estiu de Natació Artística, disputat a la ciutat d’Oviedo entre el 5 i el 7 de juliol.

Palau i Serrano van passar a la final després de classificar-se 15es entre 34 equips aspirants del ‘duet tècnic’ (190,5400 punts) a poca distància del 14è lloc (190,7150) i amb un avantatge d’1,6617 de les 16es classificades (188,8783). Els primers 18 equips classificats accedien a la final.

Durant la final, Jasmine i Zoe, van acabar 13es del ‘duet lliure’ (182,8208), que les va situar 14es de la classificació general (373,3608) una vegada sumats els resultats de les rutines tècnica i lliure.

El duet tècnic és una rutina marcada per cinc elements tècnics i dos híbrids que s’han d’executar dins un temps limitat (2’20”); contràriament el duet lliure, representa una oportunitat perquè l’equip apliqui estratègies, innovi i sigui creatiu amb la seva coreografia.

Igual que el grup d’infantils de Casas, Gustavsson i Van Den Eerenbeemt, que a més a més van participar en l’europeu d’Atenes de la categoria (European Aquatics Youth Artistic Swimming Championships), els resultats de les rutines d’equip de l’entrenadora i coreògrafa Estel Ferreras i la coordinadora Natàlia Meca, milloren la puntuació dels Campionats de Catalunya, tant d’hivern com d’estiu, i marquen una tendència positiva en la preparació del grup de cinc preseleccionades per a Andorra 2025.

Finalment, destaquem el 24è lloc de la classificació individual entre 36 participants de Zoe Palau en la rutina de ‘solo tècnic’ (187,0800). Puntuació que servirà de referent i indicador de progressió per la temporada 2024-2025.