L’Open d’Andorra passa a dir-se Open ANDBANK Andorra

L’Open d’Andorra passa a dir-se Open ANDBANK Andorra

Aquest matí, de manera telemàtica, Josep Maria Cabanes i Joan Clotet han presentat una nova edició de la competició més important de natació que es fa al país, l’Open d’Andorra. En motiu de la commemoració del 90è aniversari d’ANDBank, patrocinador principal de la FAN, la competició, segons ha anunciat el president de la Federació de Natació, Joan Clotet “la competició canviarà de nom per anomenar-se a partir d’aquesta edició Open Andbank Andorra”.

La pandèmia ha tornat a fer la guitza a la FAN que certifica la participació de 123 nedadors, únicament de clubs del Principat. Clotet ha indicat que “ens han contactat la majoria de clubs punters de Catalunya, perquè volien participar, però la situació sanitària, els protocols que hem de seguir, i les dimensions de la piscina fan impossible la participació de més nedadors”.

L’Open Andbank de natació es portarà a terme a la piscina del Complex Poliesportiu d’Encamp, i es farà en dimensió de piscina de 25m. Cal recordar que la competició sempre ha tingut caràcter internacional i on els esportistes aprofitaven per preparar la temporada d’estiu en la piscina de 50m de Serradells.

La competició es portarà a terme en totes les categories: de prebenjamí fins a màsters havent de fer fins a sis torns degut al nombre de sortides que hi haurà per així seguir els protocols marcats pels ministeris de Salut i Esports.

Nàdia Tudó participarà com a única representant de l’equip nacional, a les proves de 50 lliures, 100 estils i 100 braça. La resta d’integrants no ho podran fer, per diferents motius: Bernat Lomero es troba a Kazan, Tomàs Lomero, Patrick Pelegrina i Jordan Lecoq disputaran el Trofeu de Sant Jordi del Circuit Català i Mònica Ramírez, no participarà al campionat andorrà degut a coincidir amb el seu torn de feina. D’aquesta manera un total de 123 esportistes de tots els clubs del país: SAE Sant Julià, CN Serradells, CLESER, CN Escaldes i Encamp Natació.

Per part d’Andbank, Josep Maria Cabanes ha volgut mostrar la seva satisfacció pel treball portat a terme per la FAN al dir que “vull felicitar l’empenta i esperit que està mostrant la FAN, en el seu treball per fomentar la natació de base al país”. Cabanes ha finalitzat dient “vull encoratjar a seguir treballant fort a tots els esportistes de la FAN i que aviat puguem celebrar com cal tot el bon treball que fan”.