La delegació andorrana de natació, tanca la seva participació en el Festival Olímpic de la Joventut Europea i balanç de competició

La delegació andorrana de natació, tanca la seva participació en el Festival Olímpic de la Joventut Europea i balanç de competició

Maribor, Pristan Swimming Centre, Eslovènia.—  Cinquena i última jornada de l’edició 2023 del Festival Olímpic de la Joventut Europea (FOJE), que s’ha celebrat entre el 24 i el 28 de juliol a Maribor, Eslovènia.

Biel Cuen ha nedat la prova de 400 m estils en un temps de 4:46,86 que rebaixa la seva millor marca personal (MMP) de 4:49,35 feta en la 19a edició dels Jocs dels Petits Estats d’Europa, Malta 2023, el campionat on va debutar com a internacional.

‘Ha nedat la prova a bon ritme i sense penalitzacions a destacar. Tot i que a l’esquena hagués pogut anar una mica més de pressa, en la braça — l’únic estil que li falta per acabar de dominar— és on més segons de diferència ens han tret els adversaris’ segons l’anàlisi de Pablo Prieto, entrenador i tècnic responsable de la FAN.

Cuen tanca un campionat amb tres rècords d’Andorra i una millor marca personal.

‘Si bé Biel té unes estadístiques destacades dins el campionat, no ens oblidem d’Arnau que també ha fet feina. Debutar com internacional implica gestionar emocions i afegir factors addicionals a la competició. Les FOJE (EYOF per les sigles en anglès) és un campionat on s’enfronten els millors d’Europa de l’edat. Tots dos ho han fet bé i estem molt contents de com a anat. La natació andorrana suma un efectiu més que tant de bo, tindrà més oportunitats d’acumular experiència en competicions internacionals’ ha volgut destacar el segon entrenador de la FAN per finalitzar.