Kevin Teixeira, vora els 700 punts FINA

Kevin Teixeira, vora els 700 punts FINA

Can Llong, Sabadell, Club Natació Sabadell.- El vespre de diumenge ha clos la participació andorrana del 109è Campionat d’Espanya Absolut d’estiu Open Astralpool i el 43è Campionat d’Espanya Junior d’estiu, en piscina de 50 m coberta, organitzats del 20 al 24 de juliol a les instal·lacions del CN Sabadell.

L’Open Astralpool, amb més de 1000 nedadors inscrits, alguns amb experiència en competicions internacionals, ha estat l’última competició de gran nivell en categoria Absoluta per a Mònica Ramírez i Abella que competia per CN Barcelona.

En el campionat Absolut, també han participat un total de cinc nedadors andorrans més: Nàdia Tudó de l’Sport-Union Neckarsulm, Bernat i Tomàs Lomero del CN Lleida, Patrick Pelegrina, també del CN Lleida i Aleix Ferriz Vallejo del CN Mataró. Pel que fa al campionat Júnior ens representaven: Alexandra Mejía, Monserrat Pubill i Kevin Teixeira.

Catalogat com a campionat preparatori —segons objectius esportius de la FAN— l’Astralpool Absolut ha representat el darrer pas cap a la gran fita que resta del calendari, el 36è Campionat Europeu de Natació, que se celebrarà de l’11 al 21 d’agost al Fòrum Itàlic de Roma, organitzat per la Lliga Europea de Natació (LEN). El Campionat Júnior ha estat la competició que tanca la temporada esportiva per als nedadors que resten a l’espera de l’ascens efectiu a la categoria Absoluta.

Globalment, l’esdeveniment ens deixa un balanç esportiu homogeni, en la línia del pla de treball i adaptat a la gestió de l’esforç previst. Kevin Teixeira, en un gran moment de forma, ha fet un 12è lloc als 400 m lliure Júnior i Millor Marca Personal, amb 4:10,58. Teixeira és a prop dels 700 punts Fina (677) en 400 m lliure, que podríem considerar de nivell internacional Absolut.