Kevin Teixeira s’examinarà com a competidor d’Aigües Obertes a Sevilla, en la prova 5k del Campionat d’Espanya 2024

Kevin Teixeira s’examinarà com a competidor d’Aigües Obertes a Sevilla, en la prova 5k del Campionat d’Espanya 2024

Ordino, Federació Andorrana de Natació, centre de tecnificació esportiva.— Del 3 al 5 de maig, les aigües del riu Guadalquivir al seu pas pel centre d’alt rendiment ‘CEAR La Cartuja’ de Sevilla, acolliran per segon any consecutiu el Campionat d’Espanya d’Aigües Obertes ‘Open’ que celebra la seva 26a edició en l’inici del calendari 2024 de la disciplina.

Alexandra Mejia (AA Sarchelles Natation 95) i Kevin Teixeira (CN Antibes), participaran en les proves Absolutes de 10 km femenina i 5 km masculina, que es realitzaran en un circuit de 2.500 metres sobre el riu de la capital Andalusa. Pablo Prieto, responsable d’Aigües Obertes de la FAN, actuarà com a delegat tècnic de l’equip.

Teixeira, fondista i especialista en proves de resistència, farà el seu debut en competició oficial i posarà a prova el seu potencial com a competidor d’Aigües Obertes, després de passar tres setmanes de preparació, concentrat en altitud al ‘CREPS-CNEA de Font-Romeu’ amb el club CN Antibes.

Organitzat conjuntament entre la Federació Andalusa de Natació i RFEN Aquatics, l’edició 2024 comptarà amb l’assistència de 180 nedadors de 62 clubs que inclouen representacions nacionals d’Alemanya, Gran Bretanya, Països Baixos, Portugal, Bèlgica i Austràlia. Es nedaran les proves de 10 km; 7,5 km; 5 km i el relleu mixt 4×1500 m de 6 km.

L’edició 2024, ha captat l’interès de les delegacions olímpiques, ja que transcorrerà en condicions similars a les que tindrà el circuit de 10 km de París sobre el riu Sena. Nedaran, figures com la doble campiona del Món de Doha 2024, la neerlandesa Sharon van Rouwendaal; la subcampiona de Doha 2024 i espanyola María de Valdés; la medallista de bronze de l’etapa de Copa del Món 2024 de Somabay i també espanyola Ángela Martínez; l’australiana Moesha Johnson o la britànica Leah Crisp.

En categoria masculina, participarà el subcampió de Doha 2024 i doble campió de Fukuoka 2023 l’alemany Florian Wellbrock; el també alemany Oliver Klemet; els britànics Tobias Robinson i Héctor Pardoe; o figures espanyoles com el jove olímpic Carlos Garach, Guillem Pujol, Alejandro Puebla i Ángel de Oña, entre d’altres.