Signatura del conveni de col·laboració entre la Federació Portuguesa de Natació i la FAN. António José Silva: ‘Donarem visibilitat a les condicions que ofereix Andorra’

Signatura del conveni de col·laboració entre la Federació Portuguesa de Natació i la FAN. António José Silva: ‘Donarem visibilitat a les condicions que ofereix Andorra’

Ordino, centre de tecnificació esportiva, sala polivalent.— La Federació Andorrana de Natació (FAN) i la Federació Portuguesa de Natació (FPN), en presència de la ministra en funcions de Cultura i Esport, Sílvia Riva, i del secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, han signat , en roda de premsa celebrada el dia 17 de febrer del 2023, un conveni de col·laboració que contempla accions immediates per a donar un impuls addicional al creixement de la natació i les seves disciplines a Andorra.

L’acord desenvolupat entre Alfonso Maltrana, director tècnic andorrà i José Machado, director esportiu de la FPN, contempla des d’activitats de formació fins a l’intercanvi d’experiències tècniques i preveu el desplaçament de la selecció portuguesa per fer entrenament en altitud, en sec i a l’aigua, a Andorra. També, defineix protocols per a permetre que els nedadors andorrans, s’entrenin i puguin competir a Portugal.

De forma imminent, aquest 2023, ‘portarem un programa de primer nivell mundial que convertirà Andorra en un punt de referència en la disciplina de la natació artística’ ha dit el Sr. Silva, que també és president de la Lliga Europea de Natació (LEN) i vicepresident de World Aquatics (AQUA), per a més endavant afegir: ‘el que farem és portar alguns dels millors entrenadors que hi ha en el panorama internacional, per tal que puguin ajudar a elevar el nivell’, fent al·lusió a formacions preparades per ser impartides en un període d’uns quatre dies.

Per la seva banda, Joan Clotet, president de la FAN ha dit, ‘treballem per fer créixer diferents aspectes de la natació al país, comptar amb l’ampliació prevista del CTEO ens permetrà fer un salt endavant’. Tot seguit, un agraït Clotet, ha refermat les opinions del seu par portuguès i també, ha tingut paraules d’agraïment per a la ministra Riva, i per al secretari d’Estat, Ruiz, en un acte que ha comptat amb la presència del Sr. José Manuel da Silva, Cônsul Honorário de Portugal en el Principat d’Andorra, del Sr. Josep Anton Piñar, director de l’oficina d’Ordino, representant d’Andbank, patrocinador principal; i del Sr. Enric Borrellas, responsable de KONE, patrocinador oficial de la FAN.

La jornada ha començat ben d’hora, al matí, amb una visita a la piscina del Càmping Valira, lloc on va nàixer la natació esportiva del país. Posteriorment i abans de la roda de premsa, el Sr. Silva ha conegut els detalls del projecte d’ampliació del CTEO, en una visita oficial a la instal·lació organitzada pel ministeri d’Esport i de la mà del secretari d’Estat. Ja a la tarda el Sr. Silva, s’ha interessat pel treball del grup d’entrenament de la FAN i per les promeses de la natació artística andorrana en una completa visita al centre esportiu dels Serradells. El president de la LEN i vicepresident d’AQUA, ha conegut els inicis de la natació esportiva a Andorra, el projecte de futur del CTEO i la realitat d’avui, que representa la monumental i molt preparada instal·lació esportiva de la Capital. També, durant la jornada s’ha mostrat coneixedor dels avantatges del Pas de la Casa com a destinació per fer entrenament en altitud. Entre la roda de premsa i la visita a la piscina olímpica el Sr. António José Silva, ha fet una visita Guiada a Casa de la Vall.