Tudó: ‘Acabo una temporada amb la gran majoria dels objectius complerts’

Tudó: ‘Acabo una temporada amb la gran majoria dels objectius complerts’

Fukuoka, Marine Messe Convention Center, pabelló 1, Japó.— ‘Nàdia, és la nostra campiona i com a persona, entrenador i des de la Federació estem amb ella’, han estat les primeres paraules d’Alfonso Maltrana, entrenador i director tècnic de la FAN, un cop acabada la prova dels 200 m braça amb la qual Tudó, ha tancat la seva participació en els Campionats del Món de natació 2023, de Fukuoka, Japó.

‘Des de l’àmbit esportiu, és complicat fer anàlisi del rendiment en dies com aquest. Ha fet una marca final d’2:38,12 que està lluny de la seva millor marca de 2:33,77. El grup amb què ha nedat era ‘cap de sèrie’ amb competidores que imposen un altre ritme i ataquen les proves de manera diferent. Durant la prova, Nàdia ha perdut el referent i s’ha quedat enrere massa aviat, un factor psicològic que podria haver-la distret dels seus objectius. Potser aquí és on trobarem la raó d’una pujada de segons tan significativa. Un fet anòmal més encara quan ho hem fet tot, ens hem mentalitzat i hem treballat per arribar-hi, però no ha estat possible’, ha finalitzat, Maltrana que ha reiterat: ‘Com a persona, entrenador i des de la Federació estem amb ella’

Sobre la prova Tudó ha dit: ‘ha anat com en la línia dels 100 — metres braça — i no també com esperava que anés evidentment. Ha sigut un campionat, potser, molt més dur que els altres, amb el que acabo una temporada amb la gran majoria dels objectius complerts’.

Nàdia acomiada la temporada 2022-2023 amb les dues medalles de Malta: Un or i un bronze; quatre rècords d’Andorra, dues millors marques personals (MMP) i dues convocatòries amb igual nombre de participacions internacionals.