Tomàs Lomero, Rècord d’Andorra en 100 m papallona; Bernat Lomero, prop del seu rècord en 50 m lliures.

Tomàs Lomero, Rècord d’Andorra en 100 m papallona; Bernat Lomero, prop del seu rècord en 50 m lliures.

Budapest, 23 de juny, Danube Arena.- Alfonso Maltrana, entrenador i director tècnic de la Federació Andorrana de Natació, ha expressat aquest matí la seva satisfacció per la progressió dels germans Lomero en el Campionat Mundial de Natació 2022, que s’està celebrant a Budapest la capital d’Hongria.

“Des de la federació, com a equip tècnic, estem satisfets… particularment com a entrenador estic molt satisfet de tots dos!”

“Millorar una marca personal no és pas fàcil, aconseguir un rècord tampoc. En Tomàs, avui ha rebaixat en dinou centèsimes el seu Rècord d’Andorra en 100 m papallona amb un crono de 55″04 — el rècord anterior, estava en 55″23 — i dimarts passat va fer un altre bona prova en els 100 m lliures. Un cop finalitzada la prova d’avui i després de l’anàlisi, hem pogut constatar el seu gran potencial competitiu. Estem segurs que encara pot nedar més de pressa. Tenim confiança que si continua amb la mateixa dinàmica, aviat, millorarà aquesta nova marca. Tomàs té marge per rebaixar el Rècord d’Andorra per sota dels cinquanta-cinc segons, amb total seguretat”

Per la seva part, Bernat Lomero amb un crono de 23″29, s’ha quedat prop del seu propi rècord en els 50 m lliures. “Detalls mínims com la freqüència de la braçada defineixen la prova d’en Bernat”, ha dit Maltrana, sobre la prova del més veterà dels germans Lomero, per concloure: “Veure la manera com treballa, ens indica que aviat nedarà els 50 m lliures per sota de vint-i-dos segons”.