Quatre RN en el Trofeu FAN, primera competició aquàtica post Covid19

Quatre RN en el Trofeu FAN, primera competició aquàtica post Covid19

La piscina del Col·legi Sant Ermengol va viure, el passat dissabte, el retorn a la competició dels nedadors més grans de 16 anys, en l’anomenat Trofeu FAN. A falta de Tomàs Lomero, Bernat Lomero, Patrick Pelegrina, Mònica Ramírez i Nàdia Tudó que estan competint a la Copa d’Espanya de clubs a Castelló de la Plana, la resta de nedadors varen recuperar sensacions, on destaquen per sobre de tots, Gerard Loor (CN Escaldes) que va fer el RN de 14 anys a la prova dels 200 papallona, rebaixant una marca que tenia anteriorment Hocine Haciane, des del 2000 i un segon a la prova de 100 papallona rebaixant en 57 dècimes l’anterior rècord que el tenia Tomàs Lomero des del 2015; Kevin Texeira (CN Escaldes), de 15 anys, en els 200 lliures va rebaixar el RN que tenia Oriol Cuñat des del 2007 i Aleix Ferriz (Cleser), de 17 anys, va fer el nou RN s ls prova dels 50 lliures que tenia en possessió anteriorment Tomàs Lomero.

Cal destacar que a la competició varen participar una quarantena de nedadors de les categories júnior, absolut i màster.

El Trofeu FAN va estar marcat per les estrictes mesures de seguretat degudes als protocols establerts per Govern per prevenir el contagi del virus de la Covid19.

“Estem molt content que una part de la família de la natació andorrana hagi tornat a la competició, però continuarem treballant amb protocols i maneres de fer perquè Govern ens autoritzi a poder competir als més petits que són els que encara no ho han fet” va explicar Joan Clotet només finalitzar la prova.

Durant la jornada de dissabte, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz varen voler presenciar en directe la competició i com es portaven a terme les diferents mesures de prevenció establertes.