Primera jornada d’avaluació pels quinze millors nedadors absolut del país

Primera jornada d’avaluació pels quinze millors nedadors absolut del país

El passat cap de setmana, la Federació Andorrana de Natació en col·laboració amb la Federació Internacional de Natació (FINA) ha organitzat unes jornades de control i avaluació dels quinze millors nedadors absoluts del país, per a poder optimitzar al costat dels entrenadors dels clubs el procés d’entrenament del que resta de temporada.

El primer graó per a millorar el rendiment dels nostres millors esportistes és conèixer el seu estat real de manera competitiva, de la mateixa forma que ho fan seleccions referents en el context aquàtic com la selecció canadenca o la selecció espanyola de waterpolo.

El programa consta de dues jornades, una realitzada el passat cap de setmana i una altra el mes vinent de juny, amb la finalitat d’anar ajustant des del punt de vista científic la preparació dels nostres esportistes.

D’aquesta primera jornada i en primer lloc, destaquem la magnífica actitud de tots els nostres esportistes. Sens dubte, aquest compromís és el punt de partida des d’on construir, amb molta feina, grans èxits esportius.

Així mateix, cal destacar la gran feina dels nostres col·laboradors de MODUMSPORT360, concretament del PhD. Miguel Vázquez per la seva professionalitat i implicació molt per sobre de les seves obligacions.

En l’estrictament esportiu, aquesta primera jornada ha servit per a conèixer el punt de partida dels nostres esportistes sobre:

  1. Indicadors generals del rendiment. Com poden ser el percentatge de massa muscular, percentatge de teixit adipós, força general, etc.
  2. Indicadors de rendiment específics en natació. Contribució de les diferents vies metabòliques com a font d’energia en el rendiment de cada esportista.
  3. Indicadors i eines psicològiques per a encarar el procés d’entrenament i la competició.

 

Tags: