Presentat l’equip nacional que marxarà a Abu Dhabi

Presentat l’equip nacional que marxarà a Abu Dhabi

Aquest dimarts al matí s’ha presentat a la Seu Central d’ANDBANK, l’equip nacional de natació que participarà en el proper Campionat del Món de piscina curta d’Abu Dhabi. La presentació s’ha portat a terme de manera telemàtica pel que fa als nedadors i mitjans de comunicació.

La presentació l’ha president Maria Suárez, directora de Banca País d’Andbank; Justo Ruiz, secretari d’estat d’Esports del Govern d’Andorra; Joan Clotet, president de la FAN i Alfonso MaltranaDT de la mateixa FAN. De manera telemàtica han participat els quatre nedadors que representaran a Andorra del 16 al 21 de desembre a la capital dels Emirats Àrabs: Mònica Ramírez, Nàdia Tudó, Patrick Pelegrina i Tomàs Lomero.

“La roda de premsa s’ha portat a terme de manera telemàtica per evitar qualsevol risc de contagi als nedadors participants” ha indicat la directora de Banca País d’Andbank que ha afegit “de nou volem expressar el nostre màxim suport a la natació andorrana”.

Per la seva part, Justo Ruíz ha encoratjat als esportistes a “treure’s la pressió de sobre. EL treball està fet i em consta que molt ben fet, i ara comporteu-vos com a professionals i gaudiu de l’experiència”.

En el seu torn, Joan Clotet, president de la Federació Andorrana de Natació ha expressat que “tenim una representació de quatre nedadors, igual que va passar a la Xina. La natació andorrana està més viva que mai i és un orgull el treball que fan els nostres nedadors”.

En l’àmbit esportiu, Alfonso Maltrana ha comentat que “els quatre arriben en el millor o quasi el millor estat de forma” i també ha afegit “el nivell és força bo i hi ha hagut esportistes que no hi seran i que també han lluitat molt per tal de poder ser en aquesta competició”.

Pel que fa als esportistes, els quatre han coincidit en destacar “il·lusió per defensar al nostre país”. D’aquesta manera Mònica Ramírez sumarà el seu 12è mundial, Nàdia Tudó sumarà 5, Patrick Pelegrina en sumarà 2 i el debutant, Tomàs Lomero serà la seva primera participació en una cita mundialista.

Els objectius dels quatre seran “millorar les seves marques i poder fer algun rècord d’Andorra”. El debutant, Tomàs Lomero a més ha indicat que “és una oportunitat per aprendre dels millors del Món, ja que em queda molt camí per recórrer”.

Els nedadors andorrans nedaran les següents proves:
Mònica Ramírez: 50 i 100 lliures.
Nàdia Tudó: 100 i 200 braça.
Patrick Pelegrina: 50 i 100 braça.
Tomàs Lomero: 50 i 100 papallona.
4×50 estils mixt
4×50 lliures mixt.

D’esquerra a dreta: Joan Clotet, Justo Ruiz, Maria Suárez i Alfonso Maltrana.