Presentat l’equip júnior que competirà a l’europeu de Roma

Presentat l’equip júnior que competirà a l’europeu de Roma

La sala de premsa d’ANDBank ha acollit aquest dimarts la presentació de l’equip júnior de la Federació Andorrana de Natació que participarà del 6 a l’11 de juliol en el Campionat d’Europa de natació júnior a Roma.

Aitana Mauriz, Aleix Férriz, Kevin Teixeira i Yann Lecoq seran els representants d’Andorra, en una competició internacional que és la primera vegada que hi ha tal quantitat de nedadors del Principat.

Com el propi responsable tècnic de la FAN, Hocine Haciane ha reconegut “és la primera vegada que hi ha quatre nedadors en un Europeu júnior”. Aquest fet certifica el bon treball que porten a terme els entrenadors del país amb els seus nedadors com mostra qyue cada un dels nedadors és d’un club diferent: Mauriz del CN Encamp, Férriz del Cleser, Teixeira del CN Escaldes i Lecoq del CN Serradells.

Els nedadors juntament amb el responsable tècnic de la FAN es desplaçaran a Roma amb l’objectiu “d’agafar experiència” de cara a un futur. Haciane ha indicat que “els nedadors estic convençut que ho donaran tot ja que és una oportunitat única de competir internacionalment”.

El president de la FAN, Joan Clotet també ha volgut encoratjar als nedadors en aquest repte per a ells que és la seva participació en un Campionat d’Europa júnior al dir que “en un any complicat, cal agrair l’esforç i la dedicació als quatre”. Clotet ha continuat dient “vull transmetre als nedadors que estarem al seu costat”. Clotet ha explicat que “el que està passant amb el COA i la Nàdia i el Bernat, no els ha de ser una excusa per seguir treballant fort, amb esforç i sacrifici”. El president de la FAN ha finalitzat dient que “hem demostrat que des de la FAN defensarem als nostres nedadors i nedadores com correspon i és per aquest motiu que malgrat les pedres en el camí, cal seguir treballant fort per millorar”.

D’altra banda, Josep Maria Cabanes, en representació d’AndBank, patrocinador de la FAN ha volgut enviar un missatge de suport a la FAN al dir que “el nostre compromís per donar suport a l’esport base hi és, i la FAN mostra dia a dia la bona feina que fa i com defensa amb orgull els colors del país”. Cabanes ha afegit que “molt suport als nedadors júniors i només els hi puc demanar que defensin els colors d’Andorra com correspon”.

Les proves que nedaran cadascun dels nedadors seran:

Aitana Mauriz (CN Encamp):
50, 100 i 200 lliures.

Kevin Teixeira (CN Escaldes):
50, 100 i 200 lliures.

Aleix Férriz (Cleser):
50 i 100 esquena.
50 i 100 lliures.

Yann Lecoq (CN Serradells):
50 i 100 papallona.
50 i 100 lliures.