Nàdia Tudó, rècord d’Andorra i 5a de la final dels 200 m braça a l’Euro Meet de Luxemburg 2023

Nàdia Tudó, rècord d’Andorra i 5a de la final dels 200 m braça a l’Euro Meet de Luxemburg 2023

Luxemburg, Centre Nacional Esportiu i Cultural d’Coque, Centre Aquàtic.— Premi a la perseverança per a Nàdia Tudó a la 23a edició de l’Euro Meet de Luxemburg, un esdeveniment internacional, classificatori per als Campionats del Món de la FINA de Fukuoka al Japó, organitzat per la Federació Luxemburguesa de Natació i celebrat del 27 al 29 de gener del 2023.

Tudó, que competia amb el seu club, ONEflow Aquatics, ha estat la 5a finalista de la prova de 200 m braça. Ha aturat el crono en 2:33,77 que millora el temps del seu rècord d’Andorra i representa un prometedor inici de la temporada de competició dins la disciplina del club alemany: ‘Sempre n’hi ha marge de millora, però aquest resultat dels 200 braça confirma que anem pel bon camí i que la progressió és bona cap al gran objectiu. Estic més que satisfeta: Ara a per més…!, ha dit Tudó, en declaracions un cop acabat el campionat.

Nàdia ha acabat a prop de la 4a plaça de la suïssa, Lisa Mamié, medallista d’Or dels 200 m braça en el passat campionat del món de Roma a Itàlia. El 3r lloc de la prova, ha estat per la seva companya de club l’alemanya Bente Fisher; i el 1r lloc i medalla d’or, per a la italiana Martina Carraro, campiona d’Europa dels 100 m braça en el campionat del món de piscina curta de Glasgow el 2019.

El rècord d’Andorra anterior, estava en 2:33,92; també de la nedadora ordinenca i el va assolir a l’Olympiapark de la ciutat de Berlín durant el Campionat Alemany de Natació el 26 de juny de l’any 2022.

L’Euro Meet de Luxemburg és una competició internacional de natació, celebrada anualment sota les regles de la FINA i organitzada per la Federació de Natació de Luxemburg (FLNS), la competició d’enguany ha comptat amb la presència d’una selecta representació de nedadors de l’elit mundial de la natació, només el primer dia s’han fet 430 sortides i han participat 356 grans atletes, segons dades oficials de l’organització.