Mejia, acomiada la temporada de competició oficial en piscina de 50  m, amb una 5a plaça de la seva edat en el Campionat de França, Open d’estiu absolut i júnior de Poitiers

Mejia, acomiada la temporada de competició oficial en piscina de 50  m, amb una 5a plaça de la seva edat en el Campionat de França, Open d’estiu absolut i júnior de Poitiers

Poitiers, piscine de la Ganterie, Nouvelle-Aquitaine, França.— Amb la 5a plaça en la prova dels 1500  m lliures de la seva edat del ‘Championnats de France Open d’été’, absolut i júnior, finalitza la temporada de competició en piscina de 50 m per a Alexandra Mejia.

Organitzat a partir del 18 de juliol a la piscina exterior La Ganterie de Poitiers per la Federació Francesa de Natació, la Ligue Nouvelle-Aquitaine i el club Stade Poitevin Natation; després del 23 de juliol 2023, hauran participat gairebé vuit-cents nedadors de França, els departaments i territoris d’ultramar i fins i tot representants d’algunes seleccions foranes.

Quant al potencial dels atletes, s’han inscrit nedadors internacionals que no s’han classificat o no han estat seleccionats per a participar en el Mundial de Fukuoka, del 14 al 30 de juliol; o en el Festival Olímpic de la Joventut Europea (EYOF), del 24 al 28 de juliol. Fonts de l’organització han descrit el nivell ‘com una barreja entre els campionats francesos d’elit i els campionats juvenils de França’.

Activitat preparatòria per a Alexandra, abans d’afrontar les proves del tram final de temporada, i posada a punt, fins al Campionat d’Europa júnior de natació en aigües obertes que celebrarà la LEN entre el 29 de setembre i l’1 d’octubre de 2023 a les aigües de la mar Jònica, illa de Corfú, Grècia.

Pel que fa a la competició, Mejia ha participat en les proves de 400  m lliures i 1500  m lliures. En la prova dels 400 m lliures, ha acabat 9 a, de la seva edat amb un temps de 4:37,02; a la prova dels 1500 m lliures ha obtingut un registre de 18:19,68 que li va representar el 5è lloc de la classificació de les nascudes l’any 2006.

Alexandra Mejia, tanca la temporada de competició en piscina de 50 m amb vint-i-dos rècords d’Andorra: dos de 16 anys, dotze de 17 anys i vuit absoluts.