Es demana una piscina per entrenar els equips nacional

Es demana una piscina per entrenar els equips nacional

La primera compareixença pública de Joan Clotet, com a president de la Federació Andorrana de Natació ha estat a casa del patrocinador principal de la Federació, com és ANDBANK però ha volgut enviar un missatge alt i clar “si volem que els equips nacionals tant de natació com d’artística millorin, han de tenir una piscina on poder entrenar amb garanties”.

Ras i clar. Joan Clotet ha explicat a grans trets el programa que vol seguir la seva junta directiva per aquesta quatre anys que té per davant al capdavant de la FAN. L’objectiu primordial no és un altre que “poder aconseguir una piscina on els equips nacionals puguin entrenar de manera continuada”. En aquest sentit, Clotet ha lloat el treball de tots els clubs del país perquè són ells els que efectuen el treball diari. Des de la federació volem “fer controls amb els nedadors que creiem que poden arribar a defensar els colors del país”. En aquest sentit, i per això ho ha recalcat diverses vegades “hem de poder tenir una piscina concreta”.

En aquests moments, els equips nacionals de la FAN entrenen on tenen cabuda. Cal recordar que els seus entrenaments els efectuaven a la piscina de 50m del CE Serradell, però amb la desgràcia patida per la piscina d’Andorra la Vella, han hagut de reconstruir tota la planificació. Segons Clotet “que no puguem entrenar en una piscina de 50m, que és la mida olímpica és un greuge comparatiu molt important respecte a altres països”. Clotet llença una reflexió “com podem demanar-li a la Nàdia Tudó, al Bernat i al Tomàs Lomero o a la mateixa Mònica Ramírez que facin bones marques o que aconsegueixin mínimes per les competicions internacionals, si no tenim una piscina on entrenar?”. Tot i això, Clotet ha reconegut que “cal donar les gràcies a la Secretaria d’Estat d’Esports que està treballant molt fort per trobar-ne la solució. De moment, ja van intercedir perquè durant el confinament els equips nacionals poguessin entrenar a la piscina del CE Ordino. Però ara a on entrenarem i en quines condicions?”.

Per la seva part, Josep Maria Cabanes, Sots-Director General banca país d’AndBank ha mostrat la seva satisfacció i el seu suport a Joan Clotet al dir que “nosaltres apostem per la lluita contra el càncer però també per l’esport base i estem molt contents d’ajudar a la Federació de Natació”.

Cabanes també ha encoratjat a continuar el treball fet per l’anterior junta directiva al dir que “vull desitjar molts èxits i encert a aquesta junta que acaba d’agafar el relleu i que els nedadors puguin representar com cal els colors del nostre país”.

D’altra banda, Joan Clotet ha fet una pinzellada de la planificació dels propers quatre anys on estarà marcat “per la contenció de despesa, ja que preveiem que en el 2021, la reducció d’ingressos poden ser importants”.

Esportivament parlant, s’està a l’espera que la FINA, la LEN i la COMEN puguin planificar un final d’any on es preveu, molt poques competicions.