Kevin Teixeira tanca la temporada del seu debut internacional amb un 10è lloc de la classificació en la prova de 800 m lliures del 44è Campionat d’Espanya júnior de Màlaga

Kevin Teixeira tanca la temporada del seu debut internacional amb un 10è lloc de la classificació en la prova de 800 m lliures del 44è Campionat d’Espanya júnior de Màlaga

Malaga, centre Inacua, Espanya.— Cinquena i última jornada del 44è Campionat d’Espanya júnior, que ha finalitzat el dia 30 de juliol 2023 a la ciutat de Màlaga.

Kevin Teixeira clou un altre gran campionat de la temporada 2022-2023: Ha acabat la seva participació amb una 5a plaça en la prova de 400 m estils; una 7a en la prova dels 400 m lliures; una 9a en la de 200 m estils i una 10 desena, en els 800 m lliures. Tots llocs de rellevància dins el Campionat d’Espanya júnior en la Categoria de 18 anys.

Destaquen entre els seus mèrits de l’any esportiu, el seu debut internacional, en els 19 ns Jocs dels Petits Estats d’Europa de Malta. La celebrada marca ‘mínima’ d’Alacant, assolida el mes de febrer durant l’11è Campionat d’Espanya Júnior/Infantil de Federacions Territorials que li va postular amb fermesa per participar en la cita continental. Un cop a Malta, va guanyar amb Pelegrina i els germans Lomero el bronze del relleu 4×100 i —esperonat per la delegació tricolor— es va quedar a, tan sols, tres centèsimes d’una medalla individual en una emocionant i disputada final dels 400 m estils amb només 18 anys.

Acomiada la temporada 2022-2023, amb cinc rècords d’Andorra individuals, un de 17 anys i quatre de 18 anys; als que s’ha de sumar la seva contribució en els dos rècords de l’equip de relleus medallista de Malta. Un resum de mèrits que fa curt i en el que es podria afegir les medalles guanyades en els campionats regionals o nacionals que va disputar durant tota la temporada en el circuit Espanyol.

Pel que fa al resultat de la seva última prova de la temporada i del 44è Campionat d’Espanya júnior, Teixeira, ha acabat la prova de 800 m lliures amb un temps de 8:42,28 que li ha representat el 10è lloc de la classificació en la categoria de 18 anys. Clou aquest campionat amb un balanç general d’un rècord d’Andorra de 18 anys —sumat dins el recompte de rècords— i amb la seva participació en dues finals.

Sergio Rayo, del CN Serradells ha fet de tècnic responsable de la FAN a Màlaga