Jornada de tecnificació de la medallista olímpica Alba Cabello amb entrenadors i nedadores dels clubs de natació Artística d’Andorra

Jornada de tecnificació de la medallista olímpica Alba Cabello amb entrenadors i nedadores dels clubs de natació Artística d’Andorra

La Comella, centre esportiu dels Serradells, Andorra la Vella.— L’exsincronista Alba Cabello, integrant de l’equip nacional absolut de Natació Artística d’Espanya durant dotze anys, doble medallista olímpica (plata en Pequín 2008 i bronze en Londres 2012), ha compartit les seves experiències i coneixement amb les nedadores i personal tècnic del Club Natació Sincronitzada Serradells i LAUEsport, durant una jornada dedicada a la cohesió esportiva, organitzada per la FAN i celebrada el diumenge 21 de gener 2024 a la piscina Olímpica dels Serradells.

Cabello, que en el seu palmarès, també inclou 7 medalles europees i 6 participacions en campionats del món amb Espanya, ha estat part del grup desenvolupador del reglament de Natació Artística en vigor des de setembre del 2022 i assessora a federacions, equips i competidors d’arreu sobre la seva interpretació i sobre com s’aplica en competicions oficials. Actualment, és entrenadora, directora tècnica de la federació catalana de natació i controladora tècnica Worlds Aquatics (AQUA).

La reglamentació de la natació artística prèvia a setembre del 2022, permetia a les entrenadores presentar una rutina sense que ningú conegués en què consistia. El reglament vigent minimitza el component subjectiu del sistema de puntuació i permet al jutge conèixer els detalls de cada rutina abans de la seva execució i penalitzar les diferències.

En l’actualitat, les qualitats descrites per l’entrenadora en la seva declaració de la rutina, ha de coincidir amb el nivell de les nedadores que entrena. La reglamentació actual penalitza, entre altres aspectes, la diferència entre el que declara l’equip a través de l’entrenadora i el que poden arribar a fer les atletes.

La jornada celebrada diumenge, forma part de les accions de preparació esportiva adreçada a clubs i atletes de la federació, amb vista a la confecció de l’equip de natació artística que representarà Andorra, en el debut de la disciplina en els Jocs dels Petits Estats d’Europa, l’any 2025.