Joan Clotet a Doha al Congrès de la FINA

Joan Clotet a Doha al Congrès de la FINA

El passat cap de setmana, Joan Clotet, president de la Federació Andorrana de Natació, va participar en el FINA GENERAL CONGRES que es va dur a terme a Doha i on es va certificar l’elecció del Husain al Musallam de Kuwait, com a president del màxim organisme internacional de la natació.

Clotet que va marcar en el seu inici de mandat l’objectiu de mantenir unes “bones” relacions institucionals amb tots els organismes internacionals de la natació va mantenir diferents reunions, entre elles amb la delegació espanyola encapçalada per Alejandro Blanco, president del COE, i Fernando Carpena i Antonio Ollé, president i secretari general de la RFEN i on varen poder compartir metodologies de gestió tant internes com també a les diferents institucions que formen part de la natació, entre elles amb el Comitè Olímpic.

Clotet, que ja es troba a Andorra, ha analitzat la seva participació en el FINA GENERAL CONGRES dient que “és important que Andorra estigui en aquestes trobades del màxim organisme de la natació, perquè aquesta és una manera també de promocionar el país”. Clotet va afegir “des de la FAN ens vam marcar l’objectiu de mantenir unes bones relacions institucionals amb tots els organismes de la natació i així ho estem fent”.

Clotet ha mantingut amb la FINA diferents reunions que han tingut un únic objectiu mirar que Andorra pugui ampliar la formació dels seus entrenadors. En aquest sentit Clotet ha expressat que “hem aconseguit que la FINA segueixi apostant per Andorra, a l’hora de tenir cursos de formació de natació de nivell 2 i de natació artística de nivell 1 d’aquest organisme, però a sobre de la taula també s’estudiarà fer trobades internacionals de tècnics o àrbitres, sempre que la situació sanitària millori i ens ho permeti fer”.

El President de la FAN ha volgut transmetre a la FINA que “Andorra és un país que ha treballat molt seriosament davant la crisi sanitària i per aquest motiu hem traslladat a la FINA que el nostre país està preparat per acollir, reunions extraordinàries de grups de treball de l’organisme internacional de la natació”.

Des de la FINA han encoratjat a la FAN a seguir treballant en la promoció de la natació en el Principat i per aquest motiu troben més que adient el treball que porten a terme nedadors com Nàdia Tudó i Bernat Lomero, ambdós becats per la FINA que han de ser un exemple pel seu treball, per la seva dedicació i el seu esforç.

Tags: