Finalitzen dos nous cursos d’entrenador de natació FINA, en territori andorrà

Finalitzen dos nous cursos d’entrenador de natació FINA, en territori andorrà

Ordino, centre de tecnificació esportiva, sala polivalent.— Les instal·lacions del Centre Cívic i Esportiu d’Ordino (CEO) i del Centre de Tecnificació d’Ordino (CTEO), han estat l’escenari idoni per a acollir, durant la setmana del 5 al 10 de desembre, els cursos teòric-pràctic de certificació FINA per a entrenador de Natació i entrenador de Natació Artística. Dues noves formacions que fan contribució a l’enfortiment de l’estructura tècnica de la natació andorrana i que són exemple del bon clima de col·laboració institucional entre la FAN i la Federació Internacional de Natació.

Adreçat a primers, segons i tercers entrenadors de clubs andorrans i impartit per l’experimentat i reconegut Raúl Bernal, formador FINA i col·laborador habitual de la FAN. El nivell 2 del curs d’entrenador de natació, és la parada immediata d’un cicle formatiu iniciat el passat 29 de setembre, que té l’objectiu de posar a l’abast dels entrenadors del país, noves nocions d’entrenament i innovació tècnica útil per a optimitzar el rendiment esportiu a partir de l’aprenentatge i el coneixement biomecànic, lògic, metodològic i psicològic dels nedadors.

Pel que fa al curs FINA d’entrenador de Natació Artística, el nivell 1 és una formació pensada per a l’aclimatació del treball tècnic de l’entrenador a la nova concepció de la competició i als canvis introduïts amb el nou reglament que regirà la natació artística mundial. Una formació fins ara inèdita en format presencial
—Andorra és el primer país on no es fa de manera telemàtica— que ha estat impartida per la formadora porto-riquenya radicada en Egipte, Leilani Torres, exentrenadora dels equips nacionals de natació artística de Puerto Rico, Dinamarca i Xile que, a més a més, compta amb una sòlida experiència com a entrenadora en països com els EUA i el Canadà entre altres. Torres és el quart tècnic FINA que visita Andorra en l’últim quadrimestre.