Els germans Lomero representaran a Andorra al Mundial de Budapest

Els germans Lomero representaran a Andorra al Mundial de Budapest

Centre de negocis Andbank.-

Alfonso Maltrana, director tècnic de la FAN juntament amb el president Joan Clotet i Josep M. Cabanes, representant de l’entitat bancaria, han fet la presentació oficial del ’19th FINA World Championships’ que se celebrarà del 16 al 23 de juny a Budapest, la capital d’Hongria. Una cita en la qual els germans Tomàs i Bernat Lomero seran els representants de l’Equip Nacional de Natació d’Andorra.

El Bernat, que va obtenir la mínima B de la FINA en 50 papallona, disputarà les proves de 50 lliures i 50 papallona; per la seva banda Tomàs, va fer la mínima B de la FAN en 50 papallona de piscina curta i participarà en els 100 lliures i 100 papallona.

Maltrana ha destacat el magnífic estat de forma de tots dos competidors i l’excepcionalitat del calendari de competicions internacionals d’aquest estiu, fins a quatre. Tradicionalment, se n’organitzen una o dues, ha dit. També ha remarcat la continuïtat del treball tècnic i la preparació dels nedadors per afrontar el calendari de competicions després de Budapest: els Jocs del Mediterrani a Oran, del 27 de juny al 7 de juliol, on participaran Nàdia Tudó, Mònica Ramírez, Tomàs Lomero i Patrick Pelegrina; el Festival Olímpic de la Joventut Europea (EYOF per les seves sigles en anglès: European Youth Summer Olympic Festival), a la ciutat eslovaca de Banská Bystrica, del 24 al 30 de juliol; i l’Europeu de natació, de l’11 al 16 d’agost; que tancarà el calendari de competicions internacionals a la ciutat italiana de Roma.
Clotet ha destacat el bon moment que està travessant la natació andorrana, ja que la FAN comptarà amb participació dels seus atletes en totes les competicions internacionals. Per la seva banda, Cabanes ha realçat el dinamisme institucional de la FAN i les ganes d’engegar projectes de futur que involucren i beneficien totes les disciplines i categories de la natació andorrana.