Digna representació de Nàdia Tudó, amb una 26a plaça, a Doha

Digna representació de Nàdia Tudó, amb una 26a plaça, a Doha

Doha, Aspire Dome, Qatar.—  Les lesions ‘son part de l’esport i hem de continuar competint’ ha estat una de les consideracions fetes per Alfonso Maltrana, director tècnic de FAN, després que Nàdia Tudó nedés la prova de 200 m braça, durant la cinquena jornada de la natació i catorzè dia del 21è Campionat del Món d’esports aquàtics que se celebra a la ciutat de Doha, Qatar.

Divuitena internacionalitat de Tudó (1997, 26 anys), que inicialment havia de competir en dues classificatòries, però que ha estat baixa en la prova de 100 m braça disputada dilluns 12 de febrer, per una afectació a un turmell que va postergar el seu debut fins al dia 15 de febrer.

‘Desgraciadament, just abans de venir em vaig fer un esquinç al lligament (del turmell) del peu esquerre’, ha explicat Tudó una vegada finalitzada la prova, per després afegir que la decisió final sobre la seva participació s’ha pres a partir de la consideració i posterior valoració de metges i físios: ‘Ha sigut molt difícil prendre decisions’

L’ordinenca ha nedat pel carril 0 de la 3a sèrie de les quatre programades i ha finalitzat amb una marca de 2:37,70 que l’ha classificat 26a del món. El rècord d’Andorra és de la mateixa Tudó i està en 2:33,77 (-3,93) des de la 23a edició de l’Euro Meet de Luxemburg celebrat el 28 de gener del 2023.

‘És una pena i estem frustrats! (En primera instància) l’esportista i, en segon lloc, tant el seu equip tècnic, com nosaltres’ ha afegit Maltrana sobre la lesió de Tudó, sense oblidar-se del valor del treball de preparació que ha fet ella i apreciant de ‘fantàstics’ els indicadors de rendiment per a afrontar la seva participació a Doha 2024, una de les grans fites dins el cicle olímpic.

El director tècnic, també ha aclarit que el treball específic de Tudó a Doha, s’ha centrat en teràpia de recuperació amb fisioterapeutes i sessions d’entrenament adaptat previstes per afavorir la recuperació progressiva de la zona afectada.