Clotet: ‘Estem contents que l’única piscina Olímpica del país torni a estar operativa’

Clotet: ‘Estem contents que l’única piscina Olímpica del país torni a estar operativa’

La Comella, Andorra la Vella, Centre esportiu dels Serradells.- Tres anys després del gran ensurt, la societat andorrana tornarà a gaudir de l’equipació insígnia de la natació a Andorra: La piscina Olímpica del Serradells.

Conxita Marsol, cònsol major d’Andorra la Vella, en companyia de David Astrié, i el conseller d’Esports i de Joventut, Alain Cabanes, han fet la presentació oficial de l’equipació, en un acte protocol·lari de reobertura, davant el cap de Govern, Xavier Espot, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, el secretari d’estat de l’Esport Justo Ruiz, el president de la Federació Andorrana de Natació, Joan Clotet i una nodrida representació d’autoritats, polítiques, empresarials, esportives i avinguts de la natació i l’esport del país.

Joan Clotet, president de la FAN, ha celebrat la reobertura: ‘Estem contents que l’única piscina Olímpica del país torni a estar operativa. Tan sols la idea de tornar a entrenar la distància de 50 m —després de més de tres anys— ens fa pensar que els nedadors tindran condicions favorables per ser més competitius’. A més a més, el president de la Federació, s’ha expressat sobre les negociacions per l’ús de les instal·lacions: ‘El diàleg avança a bon ritme i la voluntat de Govern, Comú i Federació, com a institucions involucrades, és la d’arribar a un acord al més aviat possible. És vital per a la progressió esportiva, que tant la natació com la natació artística, puguin beneficiar-se de les millors condicions per a entrenar amb freqüència i de manera permanent en la instal·lació, més idònia, per profunditat i prestacions tècniques, per a acollir als nedadors que representen i representaran a Andorra en competicions internacionals’.

Durant l’acte, la cònsol major ha tingut paraules de reconeixement per als agents socials i administratius del Comú d’Andorra la Vella que han sabut afrontar i resoldre de forma efectiva l’ensurt de novembre de 2018, destacant que la seva valuosa actuació, ha permès controlar l’episodi i ha evitat lamentar perdudes humanes. També, ha tingut present la diversitat d’empreses que han intervingut en el procés de reobertura des del mateix moment de l’extinció de les flames.

La cerimònia ha clos amb dues exhibicions de natació artística, la primera del duo mixt espanyol format per Emma Garcia i Pau Ribes i una segona exhibició individual de l’emblemàtica nedadora catalana i figura de la natació artística mundial Gemma Mengual.

La piscina del Serradells, tornarà a obrir per al públic en general a partir del dia 1 de setembre.