Celebració del LEN extraordinary Congress

Celebració del LEN extraordinary Congress

El dissabte dia 14 de maig es va celebrar a la ciutat portuguesa de Cascais el LEN Extraordinary Congress, que va comptar amb l’assistència del president de la Federació Andorrana de Natació, Joan Clotet.

En l’esdeveniment es van donar cita els president de les federacions nacionals a nivell europeu i es va realitzar el balanç dels primers tres mesos del LEN Bureau electe.

El recentment escollit president de la LEN i president de la Federació Portuguesa de Natació, Antonio Silva, va exposar en el seu manifest quatre pilars, cadascun amb una agenda concreta: integritat, transparència i governament, esport accessible per tothom i sostenibilitat. També va afirmar que s’havien dut a terme “avenços significatius per assolir aquestes fites i que es continuarà per aquesta via”.

Així mateix, es van aprovar diversos canvis en els estatuts, entre els que destaca donar forma al nou Comitè d’Atletes, atorgant-los també el dret de vot als Congrés.

D’altra banda, la LEN va expressar el seu compromís a seguir identificant noves formes d’ajudar els atletes per a que progressin en els esports aquàtics.

El congrés va ser l’ocasió per reforçar les excel·lents relacions existents entre la FAN i la resta de federacions que componen la LEN, en particular amb la Real Federación Española de Natación, amb qui la FAN signarà en breu un conveni de col·laboració.

 

A la fotografia: Toni Ollé, delegat RFEN; Joan Clotet, president de la FAN; Antonio Silva, president de la LEN i la FPN; Fernando Carpena, membre del Bureau i president de la RFEN