Canvi d’imatge amb homenatge als pioners i a l’inici de la natació esportiva a Andorra

Canvi d’imatge amb homenatge als pioners i a l’inici de la natació esportiva a Andorra

Escaldes-Engordany, centre de negocis Andbank.- Poc més de trenta-sis anys després de la primera aparició pública de l’antiga insígnia de la Federació Andorrana de Natació, Joan Clotet, president de la FAN, en presència de Josep Maria Cabanes, subdirector general de Banca País d’Andbank; Enric Borellas, responsable de Kone Andorra; i Esther Rabassa, directora de Jecom Disseny, s’ha fet la presentació oficial del logo que rellevarà a l’escut original com imatge de la institució.

Durant la seva intervenció el president de la federació, ha contextualitzat el canvi a través d’un homenatge als pioners i als inicis de la natació esportiva a Andorra: ‘Tenim present, l’aportació de persones com Núria Llacuna, professora i entrenadora de natació i ‘Fèlix’ Felicià Cuen, professor, entrenador i dissenyador de l’escut original però també, farem reconeixement de l’aportació de nedadors i nedadores, tècnics, clubs de l’època i membres de les diferents juntes de la federació.

Clotet, ha explicat que el nou logo és producte del consens amb els clubs de natació, membres de la junta i representants de la natació andorrana: ‘Un canvi tan significatiu sempre costa d’assimilar, segurament hi haurà gent que necessitarà el seu temps, però buscàvem un segell únic que ens identifiqués i modernitzés sense perdre l’essència del que ha estat la federació des del seu inici’

Per la seva part, Josep Maria Cabanes, ha volgut destacar la consideració per l’aportació dels pioners i el reconeixement als inicis històrics de la federació. Borrellas ha valorat l’homenatge institucional com a ‘força emotiu, entenedor i oportú, abans d’haver-hi fet el canvi’.

Esther Rabassa, de Jecom disseny, ha clos la presentació posant en relleu les singularitats, representativitat i punts forts del nou logo: ‘la forma arrodonida, juga amb el concepte de l’aigua i se n’aprofita del cromatisme del Principat. Simbolitza valors com l’amistat i la unitat.