Bernat Lomero s’acomiada del Campionat d’Europa 2022 amb la prova de 50 m lliures

Bernat Lomero s’acomiada del Campionat d’Europa 2022 amb la prova de 50 m lliures

Roma, Fòrum Itàlic de Roma.– Aquest matí el nedador Bernat Lomero ha competit en la prova de 50 m lliures en el 36è Campionat Europeu de Natació organitzat per la LEN a la capital d’Itàlia.

El Bernat, que ha nedat la segona sèrie, ha fet una tercera plaça amb un registre de 23,56 que li ha valgut el 61è lloc de la classificació general. El Rècord d’Andorra és del mateix Bernat, amb una marca de 23,13 assolida el passat mes d’abril quan va estar a prop de trencar la barrera dels vint-i-tres segons.

La prova ha significat el punt final del Campionat per a Bernat i de la temporada esportiva per al conjunt d’atletes de la Federació Andorrana de Natació.

En paraules del mateix Bernat ‘esperava fer-ho una mica millor, tot i que la marca no és dolenta del tot, però tenia al cap acabar la temporada d’una manera diferent. Ara toca descansar, mirar el que no s’ha fet bé i preparar la propera temporada’.

Alfonso Maltrana, entrenador i director tècnic de la FAN, ‘La clau entre les escasses dècimes que el separen d’una millor marca, està a la sortida de la prova. S’ha quedat una mica enrere i s’ha vist obligat, durant el primer passi, a esforçar-se per recuperar —i recuperar— els centímetres cedits. Com és lògic l’esforç addicional de la correcció ha afectat la seva potència cap als últims metres de la prova’.

Bernat Lomero clou una temporada en la qual ha assolit fites rellevants, com la mínima B a la prova de 50 m papallona que li ha permès competir en el Campionat Mundial de Natació de Budapest, una marca assolida el mes de març durant el 16è Trofeu CN Sabadell – Memorial Paulus Wildeboer.