Bernat Lomero, 50è del món i a tres dècimes del rècord d’Andorra de 50 m lliures

Bernat Lomero, 50è del món i a tres dècimes del rècord d’Andorra de 50 m lliures

Doha, Aspire Dome, Qatar.—  Bernat Lomero, ha tancat, divendres 16 de febrer, la participació esportiva de l’equip andorrà en el 21è Campionat del Món de natació en piscina de 50 m que es disputarà fins al diumenge 18 de febrer en l’Aspire Dome de la ciutat de Doha, Qatar.

‘La veritat tenia moltes expectatives’, ha dit un Lomero que malgrat les sensacions, el treball i els registres obtinguts durant els entrenaments i el cicle preparatori, ha acabat decebut amb la seva marca després de la prova. ‘Es tracta de mirar que és el que ha fallat perquè físicament i tècnicament estic preparat, però els temps no acaben de sortir com esperaven’.

Bernat (CN Lleida) ha nedat pel sisè carrer de la 7a de dotze sèries classificatòries programades amb sortides que tenien un màxim de deu nedadors. Ha arribat 3r, amb una marca de 23,47 que l’ha classificat 50è del món a +02,34 del temps més ràpid de la classificació general dels 119 velocistes que han participat.

S’ha quedat a poc més de tres dècimes (+0,34) del seu rècord d’Andorra de 23,13 vigent des del 14 de febrer de 2022 a Torremolinos.

La setzena plaça del passi a semifinals ha estat per a l’eslovè Matej Dusa (2000, 23 anys) que ha fet un temps de 22,12 una bretxa de poc més d’un segon i tres dècimes (-1,35) en relació amb la marca de Bernat.

‘Estic convençut (que pot) nedar per sota dels 23 segons’, ha afegit un emfàtic Alfonso Maltrana, director tècnic de la FAN. ‘Només hem de trobar les condicions i el moment per aconseguir-lo perquè realment està en molt bona forma i estem confiats que conjuntament amb el seu equip de treball a Lleida, farem que pugui baixar (la marca) de 23 segons en els 50 m lliures’.