Balanç positiu al Campionat de Catalunya Júnior d’estiu i el Trofeu Ciutat de Mataró Absolut

Balanç positiu al Campionat de Catalunya Júnior d’estiu i el Trofeu Ciutat de Mataró Absolut

Mataró, centre de Natació Mataró.- Acabada la quarta i última jornada del Campionat de Catalunya Junior d’estiu 2022 i el Trofeu Ciutat de Mataró Absolut, la federació andorrana de natació fa un balanç positiu sobre l’actuació de la delegació participant d’un campionat celebrat del 30 de juny al 3 de juliol, a les instal·lacions del Club de Natació Mataró.

Dirigits per a l’ocasió per l’entrenadora Alexandra Oliveros, del Club de Natació Escaldes, cada cop són més evidents els senyals de progressió individual dels nedadors que fan competició sota la senyera andorrana. Amb cada competició, s’incrementa el nombre d’atletes que milloren marques personals o rebaixen Rècords d’Andorra i cada cop són més els representants d’Andorra que es classifiquen per a aquest tipus de competició.

Durant el Campionat de Catalunya Júnior d’estiu, al llarg de les quatre jornades, s’han establert tres nous rècords d’Andorra: en els 200 m esquena, Aleix Ferriz ha rebaixat el rècord absolut en dos ocasions, amb un registre inicial de 2:12,18 a la seva sèrie classificatòria i una marca final de 2:11,01 i un 4t lloc a la Final A de la prova. La marca anterior era de Pol Arias, 2:13,08 i datada del 2 de juny de 2015. Per la seva banda Kevin Teixeira ha estat 3r i rècord d’Andorra als 800 lliure júnior, amb un temps de 8:43,52. Millorant la plusmarca anterior, també, de Pol Arias que estava en 8:45,41 i datada del 31 de maig del 2013.

En categoria absoluta, Bernat Lomero ha fet dos 2n llocs, el primer a la Final A dels 50 m lliure amb una marca de 23:45 i l’altre a la Final A de 50 m papallona amb un registre de 24:53. Pel que fa a la categoria júnior els nedadors de la FAN han aconseguit tres podis: Dos per a Montse Pubill — que n’ha fet tres millors marques personals — i dos 3rs llocs. El primer a la Final A dels 200 m braça amb 2:43,39 i el segon a la Final A dels 100 m braça amb 1:15,57. El tercer podi ha estat la tercera plaça de Kevin Teixeira en la Final dels 800 m lliure. Per acabar, és igualment meritòria i destacable la xifra de setze Millors Marques Personals aconseguida amb l’aportació de gairebé tots els competidors de la delegació: Marc Monteiro, Jordan Lecoq, Yann Lecoq, Joan Clotet, Miquel Guiral, Didac Rayo i Laura Santañes.

Segons l’opinió d’Alfonso Maltrana, director tècnic de la FAN: “Quantitativament, és evident que la progressió és constant en totes les disciplines i en totes les categories. És palès que la planificació, el treball i la continuïtat és el camí que suma i continuarà sumant, per treure el màxim potencial de cada nedador i per a afavorir el desenvolupament esportiu i la vida competitiva de cadascú d’ells. Ficar-se a l’aigua, en aquest tram final de temporada, està representant una rebaixa del temps personal —o un Rècord d’Andorra— per a aquesta generació de nedadors de la FAN”