Andbank i la Federació Andorrana de Natació renoven la seva col·laboració per dos anys més

Andbank i la Federació Andorrana de Natació (FAN) han anunciat avui en una roda de premsa celebrada a la seu de l’entitat bancària a Escaldes-Engordany la renovació de l’acord de col·laboració signat el 2018 per ambdués entitats per espai de dos anys més.

L’acte ha comptat amb l’assistència de Joan Clotet, vicepresident de la FAN, respectivament, de Xavier Torrallardona, director tècnic de natació i de Natàlia Meca, directora tècnica de natació artística, a més de Josep M. Cabanes, sotsdirector general de banca país, en representació d’Andbank.

“La FAN ha fet un magnífic treball durant les darrreres dues últimes temporades i des Andbank volem seguir apostant per aquest equip d’esportistes, que s’esforcen i no paren de crèxier competició a competició”, ha declarat Josep M. Cabanes d’Andbank.

Per la seva banda, Joan Clotet ha destacat que “la renovació de l’acord de col·laboració amb Andbank és fonamental per a la FAN en un any tan important com el 2020, que està marcat pels Jocs Olímpics de Tòquio i pel Campionat Europeu de Natació que tindrà lloc a Budapest el proper mes de maig”, a més de “la preparació dels nostres nedadors per als jocs dels petits estats d’Europa que se celebraran a Andorra el 2021”.

A més, Clotet ha reiterat el compromís de la Federació de “guiar els nostres nedadors per formar un equip fort i guanyador que representi a Andorra a nivell internacional” per això, “amb la incorporació d’Hocine Haciane com a entrenador i el nostre gran fitxatge, Xavier Torrallardona, hem aconseguit tenir un excel·lent equip tècnic”.

D’altra banda, Clotet ha comentat el contacte que mantene amb la FINA sobre el tema del covid-19, per conèixer quines són les properes accions en aquest sentit i, segurament, es farà una moratòria de tres mesos de totes les competicions internacionals, però que encara està per confirmar. Pel que fa les competiciones nacionals, i si no hi ha cap notificació de govern en contra, es mantindran de moment igual.

Durant la roda de premsa, també s’ha fet balanç del que portem de temporada 2019-2020, marcada per una consecució d’èxits per als nedadors andorrans com ara el campionat d’Europa, a Glasgow, en el que l’equip de relleus andorrà va fer el rècord d’Andorra.

Xavier Torrallardona, director tècnic de la FAN des 2018 i campió d’Espanya de 1.500 metres lliures en set ocasions durant la seva etapa en actiu, ha dit que “els esportistes del Principat estan en molt bona forma i estem treballant dur per tancar una molt bona temporada per afrontar amb força i esperit guanyador els Jocs dels Petits Estats d’Europa que Andorra acollirà al 2021”.

També, ha comentat que “estem a l’Ecuador de les competicions”, ha afirmat que “les 3 competicions internacionals més importants ara són la COMEN, que se celebrarà a Grècia, i els campionat d’Europa Junior i l’absolut, que tindrà lloc a Budapest. Finalment ha comentat que “com tots els esports, necessitem lluitar i treballar dur per arribar a l’execel·lència esportiva”.

Així mateix, la federació està en contacte amb el COA per intentar que algun dels nedadors pugui participar-hi, però cal esperar encara a veure com es desenvolupen els tres candidats que tindrien més possibilitats, Nàdia, Mònica i Bernad.

Finalment, Natalia Meca, directora tècnica de Natació Sincronitzada de la FAN, ha anunciat la participació de l’equip en dues competicions internacionals, la de categoria junior, l’Open de Suïssa, que se celebrarà a principi de maig i a la que assitiran les noies d’entre 16 i 17 anys amb dos duets tècnics; i la següent, que serà a França, en la categoria infantil, amb la participació de figurtes i rutina lliure.

A més del seu suport a la FAN, Andbank manté un ferm compromís amb l’esport andorrà. L’entitat col·labora, entre d’altres, amb el Comitè Olímpic Andorrà (COA), amb els equips d’esquí de fons de la Federació Andorrana d’esquí (FAE) i amb la popular marxa ciclista la Purito Andorra.