Alexandra Mejia fa miques un rècord d’Andorra de Meritxell Sabaté vigent des de fa més de 26 anys

Alexandra Mejia fa miques un rècord d’Andorra de Meritxell Sabaté vigent des de fa més de 26 anys

Martigues, França.— Mejia que quan no competeix en l’especialitat d’aigües obertes ho fa en piscines, va competir el 22 d’octubre 2023 en el torneig ‘Pré-saison Junior/Séniors’, un campionat oficial de pretemporada celebrat en piscina de 25  m a Martigues, França, localitat del club amb què entrena, l’AA Sarchelles Natation 95.

Al final de la prova de 400 m lliures, va aturar el crono amb un temps de 4:34,98; un bon registre, per a ser l’inici de temporada, que també és rècord d’Andorra de 17 anys; la marca de Sabaté era 4:43,24 i datava del 15 de febrer de 1997; Mejia, també ostenta el rècord en piscina de 50 m amb un temps de 4:32,36.

Fondista i especialista en la disciplina d’aigües obertes, Alexandra Mejia, és beneficiària des de setembre 2023, del programa de desenvolupament de World Aquatics.

És una entre vint nedadores d’aigües obertes de tot el món que tenen una beca semblant i forma part d’un selecte programa que aquest any ha beneficiat 100 nadadors, 20 nadadors d’aigües obertes, 20 clavadistes i 10 beques de duo de natació artística.

Del total de beneficiaris, dos són andorrans, Mejia i el nedador Kevin Teixeira, actualment concentrat en el CN Antibes francès.