Alexandra Mejia, competirà en el 25è Campionat d’Espanya de natació d’Aigües Obertes Open, Sevilla 2023

Alexandra Mejia, competirà en el 25è Campionat d’Espanya de natació d’Aigües Obertes Open, Sevilla 2023

Ordino, centre de tecnificació esportiva.— La crolista júnior andorrana i especialista en proves de llarga distància, Alexandra Mejia, participarà en el 25è Campionat d’Espanya de natació d’Aigües Obertes Open Sevilla 2023, que se celebrarà del 2 al 4 de juny 2023.

L’esdeveniment esportiu dona places per al Mundial Absolut de Fukuoka, programat del 15 al 20 de juliol 2023, i per a l’Europeu infantil i júnior d’Aigües Obertes, previst del 29 de setembre a l’1 d’octubre 2023 a l’illa de Corfú, Grècia.

Mejia, s’entrena en la localitat francesa de Mertigues en el club ‘AAS Sarcelles Natation 95’, del tècnic francès Philippe Lucas, entrenador FINA en aigües obertes de l’any 2017.

Alexandra és una nedadora disciplinada i compromesa que travessa un prometedor estat de forma. Arriba a Sevilla, amb les marques mínimes per a competir en categoria absoluta o júnior.

L’any 2022, va debutar com internacional amb una 2a plaça en la distància de 7,5 km, del Campionat d’Europa Junior Open d’aigües Obertes (Swimming – European Junior Open Water Championships), celebrat a Setúbal, Portugal el 3 de juny de 2022. Va acabar la prova amb un temps d’1:33:54.6 i prèviament havia competit en el 24è Campionat d’Espanya d’Aigües Obertes, Open i 14è Campionat de Catalunya Open d’Aigües Obertes, celebrat a Banyoles del 20 al 22 de maig del 2022 on va acabar amb un temps d’1:33:54.6 que li va representar la 2a plaça de la prova catalana i la 12a de l’Espanyola.

Durant el que porta del 2023, Alexandra, ha fet una rebaixa constant i significativa de les seves marques  —en totes les distàncies—  quan ha competit en piscina de 50 m. Una millora que accentua les evidències de progressió, si es comparen les dades amb estadístiques en les competicions prèvies.

El Campionat d’Espanya d’Aigües Obertes, Sevilla 2023 és una de les principals competicions d’aquesta disciplina olímpica, dins del calendari espanyol de competició, i una cita en què participaran les grans estrelles de l’especialitat.

Organitzat per la Reial Federació Espanyola de Natació (RFEN) i la Federació Andalusa de Natació (FAN), tindrà com escenari un circuit sobre el riu Guadalquivir al seu pas per Sevilla i comptarà amb l’assistència confirmada de prop de 200 nedadors, 108 homes i 80 dones, de 65 clubs i quatre països: Espanya, Bèlgica, Portugal i Andorra.

Es preveuen tres intensos dies d’espectacle esportiu, amb proves en les distàncies de 10 km, 7,5 km i 5 km en les categories absoluta, júnior, infantil i màster. Les proves absolutes-júnior es podran seguir en directe, divendres i dissabte per la plataforma espanyola RTVE Play.