Tomàs Lomero, 9a plaça; Aleix Ferriz, 10è lloc; resultats més destacats del 41è ‘Gabonetako Nazioarteko Txapelketa’ a Ordizia

Tomàs Lomero, 9a plaça; Aleix Ferriz, 10è lloc; resultats més destacats del 41è ‘Gabonetako Nazioarteko Txapelketa’ a Ordizia

Ordizia, poliesportiu Majori-Altamira, Gipuzkoa.— Divendres 29 de desembre, el poliesportiu Majori-Altamira d’Ordizia ha acollit el 41è torneig internacional de natació de Nadal en piscina de 25 m (XLI Gabonetako Nazioarteko Txapelketa), un torneig anual que alterna seus entre Sant Sebastià i la localitat guipuscoana d’Ordizia (organitzador en anys senar), que representa el campionat aquàtic més important d’Euskal Herria, i és un dels més importants d’Espanya. L’edició 2023, ha comptat amb l’assistència de primeres figures de l’elit europea com la neerlandesa Kira Toussaint, actual plusmarquista europea de 50 m esquena, en un campionat amb representació de Països Baixos, Itàlia, Romania, Argentina, Veneçuela i Andorra entre altres.

Han participat un total de set andorrans, sis d’ells internacionals, dels quals, competien amb llicència FAN: Biel Cuen, Aleix Ferriz, Yann Lecoq, Tomàs Lomero, Arnau Segarra i Max Suarez. Bernat Lomero ha participat amb el seu club el CN Lleida. Daniel Múgica, 1r entrenador del CN Encamp ha estat el tècnic responsable de la delegació.

Pel que fa al rendiment, cal destacar la participació de Tomàs Lomero (9è / 100 m lliure / 51,89), Aleix Ferriz (10è / 50 m esquena / 27,76) i Max Suarez (29è / 50 m lliure / 25,62 MMP).

Finalment, fer una menció especial sobre la progressió de Suarez (2008), que afegeix una altra millorar marca personal (MMP) als mèrits que acumula des de l’inici de la temporada 2023-2024, en què destaquen tres rècords d’Andorra de 15 anys.