27 rècords de Campionat i doble rècord d’Andorra de Biel Cuen durant la 4a edició de l’Andbank Open d’Andorra de natació

27 rècords de Campionat i doble rècord d’Andorra de Biel Cuen durant la 4a edició de l’Andbank Open d’Andorra de natació

Ordino, Federació Andorrana de Natació, centre de tecnificació esportiva.— Quarta edició de la ‘Andbank Open d’Andorra de Natació’, celebrat el cap de setmana de l’1 i 2 de juny 2024, amb la participació de 196 nedadors de nou clubs i dues federacions: Club Natació Tàrrega (CN Tàrrega), Associació Natació Gramenet (AN Gramenet) i la Federació Navarra de Natació (Nafarroako Igeriketa Federazioa) que han competit en categoria ‘Open’ amb els amfitrions CLESER, CN Encamp, CN Serradells, LAUesport, CN Escaldes, CN Tristaina i l’equip del relleu 4×100 m estils masculí de la Federació Andorrana de Natació.

Pel que fa a la part esportiva, han participat els absoluts: Aleix Férriz (2003) del CN Mataró; Dídac Rayo (2010) del CE Mediterrani; Patrick Pelegrina (2001) del CE Mediterrani; Bernat Lomero (1997) del CN Lleida; i Nàdia Tudó (1997) de l’SG Ruhr/Team Bochum, que han defensat, per ordre, els colors de cadascun dels seus clubs nacionals: CLESER, CN Serradells, CLESER, CN Escaldes i CN Serradells.

La doble jornada a doble sessió ha deixat un total de 27 noves marques del campionat, acaparades per Tudó, Pelegrina, Férriz i Lomero que sense concessions des del carrer 4, han imposat el ritme de cada sèrie preliminar i cada final, fent una contribució esportiva a la visibilitat de la pujada de nivell del torneig que està preparat per rebre una major representació de clubs invitats a partir de l’edició 2025.

Entre els 27 registres, destaca el doble rècord d’Andorra de 17 anys de Biel Cuen (CLESER), en les proves de 200 m lliures i 100 m papallona.

El primer registre el va assolir a la sèrie preliminar de la prova de 200 m lliures amb un temps d’1:56,38 amb què ha superat el registre d’1:56,62 d’Oriol Cuñat del 4 de juliol de 2009 a Sabadell. I la segona i última marca, a la final A de la prova de 100 m papallona amb un temps de 59,35 amb què ha rebaixat el crono de 59,41 de Tomàs Lomero, assolida el 15 de desembre de 2018 a la ciutat de Sabadell. Tercer i quart rècord de Cuen aquesta temporada.

Entre els registres del campionat, també destaquen el doble rècord de la navarresa Matilda Ramírez, en la sèrie preliminar i la final de la prova femenina de 100 m papallona i el rècord de la Federació Navarra de Natació a la final a contrarellotge del relleu 4×100 m lliure femení.

📸 per cortesia de: @cherovisuals (Chero Visuals)